ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό (;) μαχητικό Su-24 κατέρριψαν οι αντάρτες της Jaish Al-Fateh στο Χαλέπι (βίντεο) !


Ένα μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης Su-24 κατέρριψαν οι αντάρτες της οργάνωσης Jaish Al-Fateh (παρακλάδι της al-Qaeda) στο βόρειο Χαλεπι κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού. Πιθανότατα το αεροσκάφος είναι ρωσικό.

Αρκετές είναι οι πιθανότητες το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από τουρκικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ετσι ξύπνησαν μνήμες από την κατάρριψη του ρωσικού Su-24SM από τουρκικά F-16 στον εναέριο χώρο της Συρίας που στοίχισε την ζωή του Ρώσου πιλότου Όλεγκ Πεσκόφ και την ζωή ενός Ρώσου πεζοναύτη που έσπευσε προς διάσωσή του στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Πάντως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε πριν από λίγο τις διαδόσεις αυτές.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ στρατηγός Igor Konashenkov δήλωσε χαρακτηριστικά «όλα τα μαχητικά των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων βρίσκονται στην βάση του Hmeymim»

Οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το αεροσκάφος. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών επέζησε και βρίσκεται αιχμάλωτος των ανταρτών εώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο βρίσκονται αιχμάλωτοι. Το βίντεο είναι λίγα λεπτά μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο MANPADS που χρησιμοποιούν οι αντάρτες το τελευταίο διάστημα, που έχουν παραλάβει από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.





Δεν έχει καθορισθεί ακόμα η ταυτότητα του μαχητικού καθώς η Ρωσία προχώρησε σε σφοδρό βομβαρδισμό των θέσεων των τουρκικών δυνάμεων και της Al-Νusra στο βόρειο Χαλέπι με πάνω από 15 αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποιώντας βόμβες διασποράς.

Όμως από'οτι ήταν γνωστό χρησιμοποιήθηκαν Su-34 και όχι Su-24

Τα ρωσικά Su-34 βομβάρδιζαν ανηλεώς καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο με την μεταφορά τουρκικών δυνάμεων και οπλισμού από την Τουρκία προς Ιντλίμπ και Χαλέπι, ενώ για πρώτη φορά χτες μίλησε επίσημα για παρουσία τούρκων στρατιωτών στο Β.Χαλέπι μαζί με 1.000 ισλαμιστές της Al-Nusra ενώ ακόμη 2.000 ισλαμιστές είχαν συγκεντρωθεί στην άλλη πλευρά της πόλης.

Η Ρωσίκή Αεροπορία βομβάρδισε και στο νότιο Χαλέπι και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Khalsah καθώς οι ισλαμιστές προσπαθούσαν να προωθηθούν προς την στρατηγικής σημασίας πόλη Al-Hadler. Ταυτόχρονα, τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν θέσεις της Al-Nusra και στις πεδιάδες Anadan σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ισλαμιστών στις περιοχές Hayyan, Haritan, ‘Anadan και Bayyanoun.

Όπως σας ενημερώσαμε και χτες περίπου 1.000 ισλαμιστές της Al-Nusra κτυπούσαν θέσεις του συριακού Στρατού στο νοτιοδυτικό Χαλέπι κοντά στην περιοχή Buraydzh και το στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή Al-Nasr. Περίπου 800 μέτρα από το κέντρο εκπαίδευσης λάμβαναν χώρα σφοδρές μάχες μεταξύ των ισλαμιστών τρομοκρατών και των συριακών δυνάμεων.

Οι ισλαμιστές προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό προς τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Μ5 ο οποίος επεκτείνεται προς τα βόρεια..

Eδώ και ημέρες ο τουρκικός Στρατός μπαινόβγαινε στην Efrin όπως σας είχαμε αποκαλύψει σε δυο διαδοχικά δημοσιεύματα μας ενώ είχε στήσει και σημείο ελέγχου. Η Αl-Nusra κτυπούσε το αεροδρόμιο της πόλης του Χαλεπίου όπως και θέσεις του συριακού Στρατού σε Handarat, Sheikh Maqsood, Al-Muhafaza και Al-Zahra.

Η Jays-Al-Fateh όπως και η Jays-Al-Islam είναι οργανώσεις κυρίως αποτελούμενες από Τουρκμένους και θεωρείται ότι εντός τους δρουν Τούρκοι καταδρομείς και πράκτορες της ΜΙΤ.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...