«ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΟ MEGA ! Έχασε τα ασφαλιστικά για τις τηλεοπτικές άδειες ! Γενική συνέλευση των δημοσιογράφων το μεσημέρι !


Καθοριστικές είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον του Mega, μετά και την απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε την προσφυγή του καναλιού κατά της απόφασης με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες».

Το κανάλι στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Παράλληλα, σήμερα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών. Οι τρεις εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται, όπως και το Mega, κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών.

Τέλος, όπως είναι γνωστό οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου 2016 στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Παπαγεωργίου.

Ώρα μηδέν για το Mega...

Στο μεταξύ σε οριακά σημεία βασικών αναγκών βρίσκεται το Mega, αφού από αύριο, 1η Ιουλίου, θα πέσει «μαύρο» στη λειτουργία του INPS που είναι το πρόγραμμα, το δίκτυο, με το οποίο εργάζονται οι δημοσιογράφοι για να βγαίνουν στον αέρα τα δελτία ειδήσεων.

Αν μέχρι σήμερα δεν καταβληθούν τα χρήματα για να ανανεωθεί η παροχή του δικτυακού προγράμματος εσωτερικής λειτουργίας τότε από αύριο οι δημοσιογράφοι του σταθμού θα έχουν ένα ακόμα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά κινδυνεύοντας να γίνουν πολλά λάθη και να «τραυματιστεί» ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία του τηλεοπτικού σταθμού.

Βέβαια από τα βασικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες είναι ότι λόγω της έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν ούτε βενζίνη να βάλουν στα αυτοκίνητα για να πάνε για ρεπορτάζ. Και μέσω αυτής της δυσάρεστης κατάστασης είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα αποχωρεί επίσημα από τον τηλεοπτικό σταθμό ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, Νίκος Πεφάνης, γεγονός που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους.

Σήμερα λοιπόν είναι καθοριστική μέρα και ότι συμβεί θα κρίνει το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού. Για αυτό στις τρεις το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους βάσει των εξελίξεων…!








ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...