Η CIA «βγάζει λάδι» τη Σ. Αραβία για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 !


Η πιθανή δημοσιοποίηση απόρρητων σημείων έκθεσης του Κογκρέσου για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θα απαλλάσσει τη Σαουδική Αραβία από την όποια ευθύνη. 

Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, απορρίπτοντας τη σχετική φημολογία.

Από τη συγκεκριμένη έκθεση έχουν κρατηθεί μακριά από το φως της δημοσιότητας 28 σελίδες, γεγονός που έχει πυροδοτήσει υποψίες ότι γίνεται αναφορά σε ευθύνες της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ριάντ αρνείται κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή, αλλά 15 από τους 19 δράστες των επιθέσεων ήταν Σαουδαραβικής υπηκοότητας.

 Πιθανή απόδοση ευθύνης από την έκθεση του Κογκρέσου θα άνοιγε το δρόμο για νομικές προσφυγές κατά των σαουδαραβικών αρχών.

Ο πρώην γερουσιαστής, Μπομπ Γκρέιχαμ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών, που συνέταξε την έκθεση το 2002, έχει υποστηρίξει ότι οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι πρόσφεραν πράγματι στήριξη στους δράστες.

 Ωστόσο ο κ. Μπρέναν τονίζει πως δεν έχουν έτσι τα πράγματα.

«Αυτές οι 28 σελίδες πιστεύω ότι θα έλθουν στο φως. Και πιστεύω ότι θα είναι καλό να έρθουν στο φως.

Δεν πρέπει να τις βλέπουν οι πολίτες ως απόδειξη ότι είχε ευθύνη η Σαουδική Αραβία στις επιθέσεις» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV.




ΠΗΓΗ: apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...