ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Διαλύεται το «πουλόβερ» της ΕΕ: Μετά το BREXIT έρχεται το ITALEXIT !


Δημοσκόπηση «κόλαφος» στο Μιλάνο... ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !

Ενώ όλη η Ευρώπη παρακολουθεί αποσβολωμένη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τις πιθανές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία, η ιταλική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), γνωστή και ως «Italexit» συζητείται ήδη σοβαρά στην Ιταλία, αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πρόκειται για την ενδεχόμενη αποχώρηση μιας πολύ μεγάλης χώρας μέλους της ΕΕ, που ανήκει όμως στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Δημοσκόπηση στο Μιλάνο αναφέρει ότι αν διενεργούνταν σήμερα ένα δημοψήφισμα για να καθοριστεί το εάν η Ιταλία θα έπρεπε να παραμείνει στην ΕΕ ή όχι, το 52,3 τοις εκατό των Ιταλών θα ήταν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, έναντι του 45,1 τοις εκατό που θέλει να μείνει .

 Η γνώμη του βόρειου κομματιού της Ιταλίας, όπου η οικονομία είναι ισχυρότερη, θεωρείται ότι αντανακλά την παραδοσιακή ιταλική γνώμη επί του θέματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βιοτεχνών, Marco Accornero, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει ένα προβληματικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί εκτενέστερα .

Ενώ πολλές χώρες μέλη της ΕΕ έχουν χάσει την πίστη τους στην «κοινοτική ψυχή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κύριος λόγος για ένα Italexit δίνεται από την πλειοψηφία των Μιλανέζων και αφορά την γραφειοκρατία και τους «συνεχείς» κανόνες που επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι θεωρούνται επαχθείς για την Ιταλία.

Περίπου 48,5 τοις εκατό των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι μια έξοδο από την ΕΕ δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους, ενώ και 45,5 τοις εκατό των συμμετεχόντων εκτιμούν ότι η οικονομία δεν θα ωφεληθεί πολύ από ένα Italexit.ΠΗΓΗ: sahiel.gr