ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιά στη Ρόδο: Μικρές αναζωπυρώσεις ! Θέμα χρόνου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο !


«Δεν έχουμε ενεργό μέτωπο, μόνο κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις και κάνουμε κατασβέσεις και με εναέρια και με επίγεια μέσα», δήλωσε στο «Ε» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ρόδου, Ηλίας Σαπούρας.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι οι καταστροφές στο χωριό Απολακκιά, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά, περιορίστηκαν σε αποθήκες και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Ομως, η πυρκαγιά που έκαιγε από χθες το πρωί είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων, δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης, σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρόδου Αγαπητό Παλλά, προκληθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής, όπως παραδέχθηκε κατά το dimokratiki.gr στο ανακριτικό της πυροσβεστικής και ο γεωργος που θέριζε το χωράφι του.

Ήδη, πάντως, οι φλόγες έχουν προλάβει να καταστρέψουν χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης αλλά και στάβλους, γεωργικά μηχανήματα, αποθήκες και κήπους.

Ήταν τέτοια η ένταση της φωτιάς το Σάββατο και οι καπνοί που προκλήθηκαν ώστε χρειάστηκε για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν τα χωριά Απολακκιάς και Ίστριος.

ΠΗΓΗ: pronews.gr