ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Δεν το χωράει ο νους ! Θέλουν να 'καταργήσουν' το σταυρό !


To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο φέρνει τα πάνω κάτω όσον αφορά το σταυρό και το χριστιανισμό. 

Σε συζήτηση για τα θρησκευτικά σύμβολα στην Ευρώπη έγινε εισήγηση που σίγουρα προκαλεί.

Στη βάση της νομοθεσίας που απαγορεύει τις διακρίσεις βάσει της θρησκευτικής πίστεως,

η Γερμανίδα εισηγήτρια επισημαίνει πως ‘…. η πρακτική μιας επιχειρήσεως να απαγορεύει σε μουσουλμάνα εργαζομένη, να φορά στην εργασία της την υπαγορευόμενη από την πίστη της μαντίλα δεν είναι παράνομη, μόνο στην περίπτωση που εφαρμόζεται αντίστοιχα και για τους Εβραίους, οι οποίοι προσέρχονται με κιπάχ, τους Ινδούς Σίχ, που φορούν τουρμπάνι, ή τους Χριστιανούς που «φορούν τον Σταυρό τους σε σημείο ορατό’.

Μάλιστα συνεχίζει την εισήγησή της λέγοντας πως ‘…η περίπτωση της μουσουλμάνας που προσέφυγε γιατί απολύθηκε από εταιρία ‘σεκιούριτι’, καθώς αρνήθηκε να βγάλει την μαντίλα στη δουλειά, πρέπει να αντιμετωπιστεί με «ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία», δεδομένου ότι η Ευρώπη την εποχή αυτή, προσπαθεί να ενσωματώσει έναν αυξανόμενο αριθμό μουσουλμάνων, που εισρέουν από εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής…

Δε θα σχολιάσουμε το κατά πόσο μπορεί να συγχέεται ο Σταυρός, ένα σύμβολο πίστης, με τη μαντίλα, ένα σύμβολο καταπίεσης της γυναίκας από τους άντρες, σίγουρα όμως παραγνωρίζεται το γεγονός πως ένας από τους Πυλώνες της Ευρώπης υπήρξε και είναι ο Χριστιανισμός. Αναμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
ΠΗΓΗ