ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ! «Δεν τους εμπιστευόμαστε, είναι ψεύτες» λέει η πλειοψηφία !


Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που διενεργείται μετά την ψήφιση των νέων μέτρων. Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Μαΐου και 2 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15% έναντι 21,3% της ΝΔ. Ακολουθούν Χ. Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 5,4%, ΔΗΠΑΡ 3,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, ΑΝΕΛ 2,1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,0%, Ποτάμι 1,8%.

Άλλο κόμμα δήλωσε το 4,2%, Λευκό το 4,4% ενώ αποχή το 11,9%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,4%, ΣΥΡΙΖΑ 17,9%, Χ. Αυγή 8,1%, ΚΚΕ 6,5%, ΔΗΠΑΡ 4,3%, Λαϊκή Ενότητα 3,1%, Ένωση Κεντρώων 3,0%, ΑΝΕΛ 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Ποτάμι 2,2%.

Τα άλλα ευρήματα....

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα άλλα ευρήματα της έρευνας. Στο ερώτημα πώς κρίνουν τα νέα μέτρα για ασφαλιστικό-φορολογικό, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα βρίσκει απαράδεκτα, το 31% αναγκαίο κακό, ενώ μόλις το 1% τα κρίνει θετικά. Ποσοστό 3% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να απαντήσει.

Πλήγμα έχει επέλθει στην εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας. Ειδικότερα, στο ερώτημα «Εμπιστεύεστε ή όχι τον Α. Τσίπρα;» 75% των ερωτηθέντων απάντησε όχι, ενώ 17% ναι. Ποσοστό 8% δεν απάντησε.

Για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή «κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι ότι είπαμε ψέμματα» το 74% πιστεύει ότι είπαν ψέμματα και μόλις το 17% ότι είχαν αυταπάτες!






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...