Δημοψήφισμα για Σύνταγμα και εκλογικό νόμο; "Πιθανόν" λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος !


H κυβερνητική εκπροσώπoς Ολγα Γεροβασίλη υγή σε δημοψήφισμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών για να αποφασίσει απ'ευθείας ο λαός τις αλλαγές στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο.

Σημειώνεται ότι χθες, κατά τη διάρκει της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκε ότι ψηλά στην ατζέντα, για την κυβέρνηση, βρίσκεται το θέμα των θεσμικών αλλαγών.

Οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφεραν ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική αναθεώρηση θα είναι έτοιμη μέχρι τις 20 Ιουλίου και στις 24 του ίδιου μήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα την παρουσιάσει σοτν ελληνικό λαό.

Ακόμη, ανέφεραν ότι ανοίγει ο διάλογος για αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.

Ενα σχετικό με τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται ενδιαφέρον σημείωμα, διαβάσαμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Πάνω σε φιλελεύθερη φράξια με ολίγη από σοσιαλδημοκρατία έπεσε προχθές το βράδυ η στήλη στο στέκι του Αντώνη Σαμαρά, στην ταβέρνα «Βασίλης» στην Κηφισιά.

Παρόντες ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. σε θέματα δικαιωμάτων, καθηγητής Γιάννης Κτιστάκις, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος και ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

Η ομάδα αυτή συνέταξε ένα πλήρες σχέδιο Συντάγματος ενόψει της αναθεώρησης, που ετοιμάζει με επιμέλεια ο Αλέξης Τσίπρας, και θα το παρουσιάσει προσεχώς επιδιώκοντας να σηκώσει σκόνη στον δημόσιο διάλογο.

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα καταφέρει, όμως να οδηγήσει και σε καμιά σύγκλιση.

Ακούω ότι η πρόταση περιλαμβάνει συνταγματική απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, δυνατότητα είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από Δήμους – Περιφέρειες, διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Θα γίνει πανηγύρι κανονικό»!

Στην "Καθημερινή", δημοσιεύθηκε επίσης και το σχετικό προβλεπόμενο «άρθρο»: «Η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το δικαστήριο που είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη συνδυασμών μπορεί, είτε αυτεπαγγέλτως είτε ύστερα από αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών, να απαγορεύσει τη συμμετοχή σε προκηρυχθείσες εκλογές πολιτικού κόμματος η ηγεσία του οποίου παροτρύνει συστηματικά ή ανέχεται τη χρήση βίας.»






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...