Πλουσιότερη η Γερμανία, την ώρα που φτωχοποιούν τον Νότο (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) !


Χαράς ευαγγέλια για τους Γερμανούς οι οποίοι γίνονται ολοένα και πλουσιότεροι, καθώς οι τιμές των ακινήτων παρουσιάζουν άνοδο, την ώρα που παρατηρείται φτωχοποίηση των χωρών του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Αποτέλεσμα είναι η μεγέθυνση του οικονομικού χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου, καθώς ο πλούτος σε Γερμανία και Αυστρία αυξήθηκε περισσότερο από 7% μέσα σε ένα μόνο έτος, από το 2015 και έπειτα. Ο βασικός άξονας της δύναμης του πλούτου στη Γερμανία είναι η αύξηση των τιμών των ακινήτων.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας παρατηρούν την περιουσία τους να μειώνει με ρυθμούς μεγαλύτερους του 4%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναγνωρίσει αυτή την γενικότερη τάση, υπογραμμίζοντας ότι το χάσμα μεταξύ των πιο αδύναμων και των ισχυρότερων χωρών στην Ευρωζώνη διευρύνεται αντί να συρρικνώνεται.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...