ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! Πληθαίνουν τα κρούσματα απάτης σε ηλικιωμένους ! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ !


Μάστιγα έχει καταντήσει το φαινόμενο απάτης εις βάρος ηλικιωμένων με στόχο την απόσπαση χρημάτων.

Επιτήδειοι βρίσκουν προφάσεις και τηλεφωνούν σε οικίες, ή ακόμα κάνουν και επισκέψεις, παριστάνοντας ότι είναι γνωστοί συγγενικού προσώπου ή ότι κάποιο πρόσωπο από το οικείο περιβάλλον του θύματος έχει πάθει κάποιο ατύχημα και ζητούν κάποιο χρηματικό ποσό.

Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας έχουν εξαπατηθεί, με τελευταίο θύμα μια 84χρονη στο Αγρίνιο που έδωσε 1000 ευρώ σε έναν άντρα που εμφανίστηκε στην πόρτα της και της είπε ότι μια τράπεζα χρωστάει χρήματα στον γιο της και ο μόνος τρόπος για να τα πάρει είναι αν δώσει το ποσό που της ζήτησε.

Η απάτη έγινε γνωστή όταν η άτυχη γυναίκα ενημέρωσε το γιο της.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).

Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

 Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...