Εργασιακός μεσαίωνας ! Νέες μειώσεις μισθών και μπαράζ απολύσεων !


Την ώρα που οι πολιτικοί προσπαθούν μετά κόπων και βασάνων να πείσουν τους Έλληνες πως η Ελλάδα έχει μπει σε φάση απομνημονιοποίησης (η οποία παρεπιπτόντως θα διαρκέσει 100 χρόνια), από το Σεπτέμβριο έρχονται βίαιες αλλαγές στα εργασιακά. 

Άλλοι μία κόκκινη γραμμή καταπατημένη από την κυβέρνηση καθώς έρχονται μειώσεις σε μισθούς, την ώρα που αλλάζει και το καθεστώς τον απολύσεων.

Από Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα βυθιστεί σε νέο εργασιακό Μεσαίωνα. Μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δημοσιοποίησε εισήγηση, με την οποία κρίνει ασύμβατη τη δυνατότητα του εκάστοτε Έλληνα Υπουργού Εργασίας να ασκεί βέτο σε απόφαση επιχείρησης για ομαδικές απολύσεις.

Στν ατζέντα λοιπόν θα βρίσκεται η μείωση του εργασιακού κόστους των επιχειρήσεων και νέα μείωση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα φθάσει σε πρωτοφανή χαμηλά.

Επίσης, καταργούνται οι τριετίες στις κατώτατες αμοιβές, ο τρόπος λήψης αποφάσεων για απεργιακές κινητοποίησης, έρχεται άρση απαγόρευσης του λοκ άουτ (ανταπεργία), και επιμηκύνεται ο χρόνος προειδοποίησης σε 48 ώρες. Παράλληλα αλλάζει ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1084 και θα αρθεί η προστασία των συνδικαλιστικών αδειών, ενώ αλλάζει και η χρηματοδότηση των συνδικάτων.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...