ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Οι εθνικιστές Σκωτσέζοι θέλουν να ξεκινήσουν συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για παραμονή στην ΕΕ αλλά αυτό είναι αδύνατον !


Οι εθνικιστές Σκωτσέζοι θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, κάτι που φυσικά είναι αδύνατον, αφού πρέπει να αποσχιστεί και το δημοψήφισμα που έγινε μόλις πριν λίγο καιρό αποφάσισε το αντίθετο.

Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας,και προερχόμενη από το εθνικιστικό κομμα, Νίκολα Στάρτζον, δήλωσε το Σάββατο ότι ξεκινά αμέσως συζητήσεις με τα μέλη και τους Θεσμούς της ΕΕ, σε αναζήτηση ενός τρόπου να παραμείνει στην Ενωση, παρά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

«Οι ψηφοφόροι της Σκωτίας έδωσαν εμφατική στήριξη στην παραμονή στην Ενωση», δήλωσε η Στάρτζον, μετά από συνάντηση με το υπουργικό της συμβούλιο. «Θα αναζητήσουμε την έναρξη άμεσων συζητήσεων με την υπόλοιπη ΕΕ», πρόσθεσε, «για να προστατεύσουμε τη θέση της Σκωτίας στην ΕΕ».

Παράλληλα τόνισε ότι ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας είναι στο τραπέζι, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να υιοθετηθεί η απαραίτητη νομοθεσία προκειμένου αυτό να γίνει. Ακόμη, δήλωσε ότι θα συγκροτήσει μία ομάδα ειδικών, που θα τη συμβουλεύσει- στους τομείς της οικονομίας, της διπλωματίας και των νομικών- πώς μία χώρα μπορεί να διαχειριστεί τη σχέση της με την ΕΕ στο μέλλον.ΠΗΓΗ: pronews.gr