ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ! Καταγγελία συνοδευόμενη από ηχητικά αποσπάσματα συνεδριάσεων του Δ.Σ !


Οσμή σκανδάλων φαίνεται ότι αναδύεται από την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, δύο βασικά μέλη της διοικήσεως της οποίας παραιτήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι η υπόθεση ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία μετόχου της τράπεζας στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος, προς το τέλος του 2015, η οποία συνοδευόταν και από ηχητικό υλικό… συνεδρίασης του Διοικητικού συμβουλίου!

Στην καταγγελία φέρονται να περιγράφονται διάφορες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και παράνομων ή παράτυπων πρακτικών, σε ότι αφορά τις διαδικασίες χορήγησης δανείων, ακόμη και προς μέλη του ΔΣ, την τήρηση ορίων, τις εξασφαλίσεις, κ.λπ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντός του Ιανουαρίου μετέβη στις Σέρρες τετραμελές κλιμάκιο ελεγκτών της Τ.τ.Ε. το οποίο και παρέμεινε επιτόπου για διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο περίπου μια εβδομάδα αργότερα υπέβαλε την παραίτηση της η πρόεδρος της Τράπεζας Μαρία Παπαδούδη και με 4-5 μέρες διαφορά, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Θωμάς Βελιγλατζής. Οι πληροφορίες πάντως λένε, ότι επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους και κούραση.

Περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες της προκαταρκτικής εξέτασης από πταισματοδίκη/ανακριτή των Σερρών, κατόπιν εντολής της αρμοδίας εισαγγελέως κας Αναγνωστοπούλου.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η καταγγελία στηρίζεται σε e-mail της έως πρότινος προέδρου της τράπεζας, προς τα μέλη του ΔΣ, και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από συνεδριάσεις του ίδιου οργάνου.

Στις συνομιλίες αυτές, μέλη του ΔΣ εμφανίζονται να διαπληκτίζονται, να «αλληλοκαρφώνονται» και να αλληλοκατηγορούνται αναφέροντας μεταξύ τους συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις σε πρόσωπα έχοντα συγγενική σχέση ή σχέσεις οικονομικής εξάρτησης με μέλη του ΔΣ, υπερβάσεις ορίων, αλλά και σε ότι αφορά τις ενημερώσεις προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Με το ίδιο κείμενο καταγγελίας ζητείται επίσης η εξέταση του εσωτερικού ελεγκτή της Τράπεζας Σερρών, για τον οποίο αφήνονται υπόνοιες. Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται, αναφέρουν έγκυρες πηγές, εξετάζονται ήδη τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, στελέχη και προσωπικό της τράπεζας, ενώ έχουν κληθεί να δώσουν καταθέσεις και τα μέλη προηγούμενων συνθέσεων του ΔΣ της τράπεζας. Επίσης έχει διαβιβαστεί και βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών, το πόρισμα του ελέγχου της Τ.τ.Ε.







ΠΗΓΗ: financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...