Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ! «Δεν επιθυμούμε οικονομικό πόλεμο με την Ευρώπη αλλά..» !


Την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου επιδιώκει εδώ και τώρα η Κίνα καθώς όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, η χώρα του έχει εκληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, και για το λόγο αυτό δεν διστάει να εξαπολύσει πυρά προς την Αγκελα Μέρκελ που εμφανίζεται επιφυλακτική.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι αν η Κίνα δεν πετύχει το στόχο της, θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Κίνα δεν επιθυμεί εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη».

«Η Κίνα έχει ήδη καλύψει τις υποχρεώσεις της για να ενταχθεί στον Οργανισμό. Πλέον, απομένει και από τις άλλες πλευρές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευτεί», πρόσθεσε και τόνισε ότι «ένας οικονομικός πόλεμος δεν θα ωφελούσε κανέναν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος που μετέβη στο Πεκίνο συζητώντας με τον πρωθυπουργό της Κίνας αρχικά, εξέφρασε θετική άποψη για την ένταξη της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στην Ευρώπη για τις κινήσεις της Κίνας και την επέκτασή της σε επίπεδο εμπορίου και πως πρέπει να ξεπεραστούν οι προβληματισμοί, για να ανοίξουν οι πύλες του Οργανισμού:

«Δεν είναι χρήσιμο να προσεγγίζουμε με συναισθηματισμούς το όλο θέμα. Είμαι σίγουρη πως θα βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται, ώστε να κάνουμε πράξη συμφωνίες που έκλεισαν πριν από 15 χρόνια», είχε χαρακτηριστικά.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...