Αδιέξοδο πάλι στην Ισπανία; Λαϊκό Κόμμα 136 έδρες, Σοσιαλιστές 89 έδρες, Unidos Podemos 71 έδρες και οι «Πολίτες» 29 έδρες !


Με καταμετρημένο το 78,35% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 136 έδρες, οι Σοσιαλιστές (PSOE) 89, οι Unidos Podemos 71 και οι Ciudadanos 29 έδρες. 

Για την αυτοδυναμία απαιτούνται 176 έδρες και το ερώτημα που δημιοργείται είναι το εξής: 

Πάλι η Ισπανία βρίσκεται σε κυβερνητικό αδιέξοδο;


Όπως προκύπτει από την καταμέτρηση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εκτός αν συνεργαστεί ο Ραχόι με τους σοσιαλιστές, πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όι Σοσιαλιστές είναι αυτοί που έφεραν στην Ισπανία τα δικά της Μνημόνια

Εν ολίγοις ο κερδισμένος των εκλογών είναι το Λαϊκό Κόμμα αφού άυξησε τα ποσοστά του.

Αντίθετα το ισπανικό «Ποτάμι» οι Ciudadanos έχασαν σημαντική εκλογική δύναμη σε σχεση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Με δεδομένο ότι, όπως και στις εκλογές του Δεκεμβρίου, κανένα κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει μόνο του τις τουλάχιστον 176 έδρες που απαιτεί η αυτοδυναμία, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν δύσκολες και μεγάλες σε διάρκεια διαπραγματεύσεις. 

Πιθανόν όμως να υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς από την σημερινή χαμηλή συμμετοχή είναι σαφές ότι οι Ισπανοί έχουν κουραστεί να... ψηφίζουν.

Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι στις εκλογές του Δεκεμβρίου είχε κερδίσει 123 έδρες.

Στις 19.00 ώρα Ελλάδας, το ποσοστό συμμετοχής ήταν 51,1%, περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια ώρα στις εκλογές του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

Αρχικά τα exit poll έδιναν στο Λαϊκό Κόμμα του Μ.Ραχόι μόλις το 28,5% των ψήφων και 117-121 έδρες.

Το Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ της Ισπανίας λαμβάνει το 25,6% οι σοσιαλιστές 21% και 81-85 έδρες και οι φιλογερμανοί Cuidadanos μόλις τέταρτοι με 11% με 35 εδρες.

Για άλλη μια φορά, τα exit polls έπεσαν έξω.






ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...