ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΕΣΥ: Εκτός λειτουργίας 135 κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας !


Από τα 626 κρεβάτια που έχουν αναπτυχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, είναι διαθέσιμα για τη νοσηλεία ασθενών ΕΣΥ τα 491 κρεβάτια, με την πλειοψηφία τους να βρίσκονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι εκτός λειτουργίας βρίσκονται 135 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο ΕΣΥ.

Σε αντίθεση με την πλήρη εικόνα των ΜΕΘ, αχαρτογράφητος είναι ο χώρος των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), διότι ο αριθμός των κλινών που ορίζονται ως κλίνες ΜΑΦ ποικίλει αναλόγως τις κλινικές και τις ειδικές μονάδες κάθε Νοσοκομείου.

Η χαρτογράφηση των ΜΕΘ κατατέθηκε στη Βουλή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην απάντηση περιλαμβάνονται στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ESYnet του υπουργείου Υγείας μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Κι αυτό διότι όπως αναφέρεται στην απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη "η εν λόγω πλατφόρμα βρίσκεται στην αρχική φάση μετάβασής της σε μια νέα εφαρμογή, από την οποία δεν μπορούν να εξαχθούν ακόμα στοιχεία με διασφαλισμένη πληρότητα".

Αναλυτικά τα στοιχεία για τις ΜΕΘ έχουν ως εξής:

-στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια ο συνολικός αριθμός των ανεπτυγμένων κλινών τον Ιανουάριο του 2016 ήταν μόλις 157 κλίνες από τις οποίες λειτουργούσαν οι 126 κλίνες.

-στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχουν 110 κρεβάτια ΜΕΘ από τα οποία λειτουργούν τα 73.

-στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχουν 84 κλίνες εντατικής αλλά λειτουργούν οι 61.

-στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχουν 78 κλίνες και λειτουργούν οι 76.

-στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχουν 62 κλίνες αλλά σε λειτουργία είναι οι 47.

-στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια από τις 90 ανεπτυγμένες κλίνες λειτουργούν οι 70.

-στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια από τις 45 οι 36 κλίνες εντατικής λειτουργούν.ΠΗΓΗ: pronews.gr