ΤΡΟΜΟΣ ! Το facebook μπορεί και μας αναγνωρίζει ΟΛΟΥΣ με μία μόνο φωτογραφία !


Το facebook διέθεσε και στην Ευρώπη τη νέα εφαρμογή, η οποία μπορεί αυτόματα να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.


Πρόκειται για μία εφαρμογή που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2015, η εταιρία όμως είχε αναγκαστεί να την αποσύρει, καθώς είχαν προκύψει ορισμένα προβλήματα, σχετικά με τους τοπικούς κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι λοιπόν, η εταιρία δημιούργησε μία διαφορετική έκδοση της εφαρμογής, η οποία παρακάμπτει όλους τους περιορισμούς που έθετε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφαρμογή αυτή ομαδοποιεί αυτόματα τις φωτογραφίες ενός ατόμου, αναγνωρίζοντας σε αυτές ένα η περισσότερα πρόσωπα. Έτσι μπορεί και μοιράζει ευκολότερα τις φωτογραφίες σε όσους έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή.

Στην αρχική έκδοση μάλιστα (η οποία απαγορεύτηκε στην Ευρώπη), οι ετικέτες έμπαιναν στη φωτογραφία αυτόματα, δίχως την έγκριση του χρήστη.

Τίθεται άμεσα λοιπόν ζήτημα προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων. Μία και μόνο φωτογραφία αρκεί για να συλλέξουν ότι χρειάζονται για εμάς. Μεγάλη προσοχή λοιπόν!





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...