ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΤΡΟΜΟΣ ! Το facebook μπορεί και μας αναγνωρίζει ΟΛΟΥΣ με μία μόνο φωτογραφία !


Το facebook διέθεσε και στην Ευρώπη τη νέα εφαρμογή, η οποία μπορεί αυτόματα να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.


Πρόκειται για μία εφαρμογή που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2015, η εταιρία όμως είχε αναγκαστεί να την αποσύρει, καθώς είχαν προκύψει ορισμένα προβλήματα, σχετικά με τους τοπικούς κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι λοιπόν, η εταιρία δημιούργησε μία διαφορετική έκδοση της εφαρμογής, η οποία παρακάμπτει όλους τους περιορισμούς που έθετε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφαρμογή αυτή ομαδοποιεί αυτόματα τις φωτογραφίες ενός ατόμου, αναγνωρίζοντας σε αυτές ένα η περισσότερα πρόσωπα. Έτσι μπορεί και μοιράζει ευκολότερα τις φωτογραφίες σε όσους έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή.

Στην αρχική έκδοση μάλιστα (η οποία απαγορεύτηκε στην Ευρώπη), οι ετικέτες έμπαιναν στη φωτογραφία αυτόματα, δίχως την έγκριση του χρήστη.

Τίθεται άμεσα λοιπόν ζήτημα προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων. Μία και μόνο φωτογραφία αρκεί για να συλλέξουν ότι χρειάζονται για εμάς. Μεγάλη προσοχή λοιπόν!

ΠΗΓΗ