ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρία μαχητικά F-16 Block 52+ «αγκίστρωσαν» το αεροσκάφος του Β.Πούτιν και το συνοδεύουν στην Αθήνα !


Απογειώθηκαν από την 110 ΠΜ στην Λάρισσα τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ και σε λίγα λεπτά συναντιέται με το σκάφος που μεταφέρει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν στην Ελλάδα. 

Τα μαχητικά τα χειρίζονται ο επικεφαλής της μοίρας που εδρεύει στην Λάρισσα και δύο από τους καλύτερους πιλότους. 

 Η συνοδεία γίνεται σε σχηματισμό ανάποδης «αιχμής» με ένα μαχητικό από κάθε πλευρά του ρωσικού προεδρικού αεροσκάφους και ένα πίσω του.

 Η συνάντηση θα γίνει βόρεια της Χαλκιδικής. Μόλις προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος τα τρία μαχητικά θα πραγματοποιήσουν χαμηλή διέλευση πάνω από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν ο οποίος θα κατεβαίνει τις σκάλες του αεροσκάφους. 

 Η κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΓΕΕΘΑ κορυφώνεται αύριο, όπου ένα ζεύγος μαχητικών πάλι απο την 110 ΠΜ της Λάρισσας θα συνοδεύσει τον Ρώσο πρόεδρο στην Θεσσαλονίκη και άλλα δύο θα πραγματοποιούν αποστολές CAP (Combat Air Patrol) παρέχοντας προστασία στο αεροσκάφος μέχρι το βράδι που θα αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη για την Μόσχα. 

 Ταυτόχρονα ένα πυραυλικό τείχος από τα επίγεια Α/Α συστήματα Patriot PAC-3 και Improved Hawk από Σκύρο, Θεσσαλονίκη και Ελευθερούπολη Καβάλας θα στηθεί γύρο από το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου αποτρέποντας "κακές σκέψεις" σε οτιδήποτε θέλει να ενοχλήσει το προεδρικό αεροσκάφος. 

 Είτε ασύμμετρη απειλή είτε απειλή εξ'ανατολών. Το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου αναμενόταν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 15:30, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό θα φθάσει με μια ώρα καθυστέρηση στις 16:30.

 Λόγω της καθυστέρησης, θα πάει πίσω κατά τουλάχιστον μια ώρα το πρόγραμμα της επίσκεψης Πούτιν οι συναντήσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...