ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ! Αναβαθμίζεται σε υπερυπουργείο η Γ.Γ. Εσόδων !


Σε υπερυπουργείο φορολογικών εσόδων μετατρέπεται πλέον η Γενική Γραμματεία Εσόδων η οποία μετονομάζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) με βάση το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί για ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή…

Θα περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο μέτρων (αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, «κόκκινα» δάνεια, Ταμείο αποκρατικοποιήσεων κλπ) με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου.

Η οργανωτική και διοικητική αυτοτέλεια της νυν Γενικής Γραμματείας Εσόδων, αποκόπτεται από κάθε κυβερνητική η άλλη εποπτεία. Ως κύριο έργο της θα έχει τη βεβαίωση και συλλογή φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών εσόδων του κράτους, ενώ θα συγκροτείται στην ιεραρχική της πυραμίδα από διοικητή, πρόεδρο, συμβούλιο διοίκησης και εμπειρογνώμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείο θα ανατεθεί σε τεχνοκράτη που θα έχει το ρόλο του φοροεισπράκτορα της κυβέρνησης.

Η θέση του διοικητή, ο οποίος θα είναι υψηλής επιστημονικής συγκρότησης με γνώση σε θέματα φορολογικού δικαίου, θα είναι πενταετούς θητείας και θα μπορεί να ανανεώνεται μια φορά με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και με τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου διοίκησης, τα μέλη του οποίου όπως και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής θα επιλέγονται μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.

Ο διοικητής θα υπογράφει συμβόλαιο απόδοσης με τον υπουργό Οικονομικών το οποίο θα ορίζει τις υποχρεώσεις του, την αμοιβή του, τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ θα προβλέπεται και μπόνους σε περίπτωση υπέρβασης των ετήσιων στόχων είσπραξης φορολογικών εσόδων της υπηρεσίας.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...