ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΜΠΑΡΑΖ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι !


Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο εγκέλαδος έχει «ξυπνήσει» για τα καλά ταρακουνώντας πολλές περιοχές τις χώρας μας αλλά και γειτονικές χώρες.

Με διαφορά μόλις δώδεκα λεπτών, δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στο Νευροκόπι του νομού Δράμας.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Νευροκοπίου και ήταν της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δηλαδή αρκετά ισχυρός.
Ο δεύτερος, δώδεκα λεπτά αργότερα και έντασης 3 Ρίχτερ, σημειώθηκε 60 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του Νευροκοπίου, με τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν ιδιαίτερα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Δείτε ζωντανά όλη την σεισμική δραστηριότητα πατώντας εδώ.

Παράλληλα οι σεισμοί στην Αχαΐα τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν με τους κατοίκους να έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για τα φαινόμενα.

 Μάλιστα οι σεισμολόγοι δεν μπορούσαν να μην σχολιάσουν το συχνό φαινόμενο των τελευταίων ημερών, παίρνοντας θέση και λέγοντας τα εξής:

«Πρόκειται για ένα ρήγμα χαρτογραφημένο, το οποίο παρακολουθείται ήδη από χθες, χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία», απαντά ο κ. Λέκκας. Και προσθέτει: «»Το ρήγμα είναι μικρής τεκτονικής δομής».

ΠΗΓΗ