Ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία !

Υπάρχουν υποψίες για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία , την ημέρα της νίκης.

«βρήκαμε όπλα και εκρηκτικά» δήλωσε ανώτατο στέλεχος συμφώνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να χτυπήσουν τη Μόσχα την ημέρα του εορτασμού της νίκης 9 Μαΐου.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας είπε , πως οι κρατούμενοι έχουν ομολογήσει πως έχουν εργαστεί υπό τις διαταγές ανώτερων σε Τουρκία και Σύρια .

Τα ονόματα των υπόπτων έχουν καταγράφει, κατά τη διάρκεια της αρχικής έρευνας, ενώ έχουν συλληφθεί παράλληλα 60 άντρες

Μια πηγή στο εσωτερικό της FSB όπως είπε στο ρωσικό ειδησεογραφικό, οι κρατούμενοι είναι 12, και ήταν κάτοικοι ενός διαμερίσματος στα προάστια της Μόσχας. 

Μεταξύ αυτών ήταν εννέα άνδρες από το Ουζμπεκιστάν, ένας από το Κιργιστάν, και δύο Ρώσοι. Βρεθήκαν στοιχεία επικοινωνίας με τους τρομοκράτες από τη Συρία και την Τουρκία , τηλέφωνά καθώς και βιβλία με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Εκτός από του κρατούμενους, στο διαμέρισμα εκείνο διέμεναν και 2 ανήλικα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε νοσοκομείο, με ασφάλεια.

Την περασμένη εβδομάδα, η FSB έκανε επιδρομή και σε ένα ακόμα άντρο σαλαφιστών στη Σαμάρα. Εκεί βρεθήκαν , εκρηκτικός μηχανισμός και όπλα , ενώ ένας από τους άντρες από τους συλληφθέντες φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο υπακοής με το ισλαμικό κράτος .






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...