ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ ! «Η Ε.Ε. ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» !

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», αποκαλύπτει ένας από τους ιδρυτές του μπλοκ των 28 μελών.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!

Ο Georges Berthoin, επιζών μέλος του Ευρωπαϊκού υπουργικού συμβουλίου και της Επιτροπής άνθρακα και χάλυβα, αποκάλυψε πως η αρχική ιδέα της ΕΕ ήταν να δημιουργήσει μια στενότερη ένωση.




Το υπουργικό συμβούλιο ήταν το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση μιας ομοσπονδίας της Ευρώπης και δημιουργήθηκε το 1952.

Όμως, η ΕΕ ιδρύθηκε ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα το 1957 και θεωρείται ως μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των χωρών της ηπείρου.

Αλλά ο Berthoin αποκάλυψε το μακροπρόθεσμο σχέδιο ήταν να δημιουργήσει μια κατάσταση που να μοιάζει με αυτή τις ΗΠΑ.

Αποκάλυψε χαρακτηριστικά στο Newsnight: «Το όνειρο ήταν να υπάρξει ειρήνη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, σταθερότητα και αξιοπιστία και ένα άλλο στοιχείο της ευημερίας, για τον εκσυγχρονισμό της Ευρώπης. Ψάχναμε το παράδειγμα των ΗΠΑ, ιδιαίτερα το μέγεθος της αγοράς»

Ο Berthoin πρόσθεσε: «Το πρώτο βήμα προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, νομίζαμε ότι επρόκειτο να ξεκινήσει κάτι και να επιτευχθεί μια πολιτική ανάπτυξης μέσα σε 10 χρόνια.»

Ο 90χρονος συνέχισε: «Νομίζαμε ότι ήμασταν σε θέση να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή ιστορία, την εποχή εκείνη είχαμε την υποστήριξη της κοινής γνώμης, διότι η τραγωδία του πολέμου ήταν στην προσωπική ιστορία του καθενός.Χρησιμοποίησα την έκφραση, θέλαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...