ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ! Ανακοίνωση «βόμβα» για την συστηματική απαξίωση τους !


Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών θα απαντούσε στην συστηματική προσπάθεια απαξίωσής της η οποία εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα με δημοσιεύματα που συχνά δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Το ποιος καθοδηγεί αυτή τη προσπάθεια έχει ενδιαφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει να διερευνηθεί. Όπως και τα κίνητρα όσων παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία . Η ΠΟΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας Onalert.gr που την κατηγορεί για ανακρίβειες σε ανακοίνωσή της σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής Φιλοξενίας Μεταναστών Σίνδου.Η ΠΟΕΣ δεν απαντά μόνο με την ανακοίνωση αλλά και με έγγραφο.

Η ανακοίνωση:

Εξαιτίας των παραπόνων που εξέφρασαν τα μέλη μας, σχετικά με ανακριβές δημοσίευμα της δημοσιογραφικής ηλεκτρονικής σελίδας Onalert,gr, με το οποίο αμφισβητείται η ύπαρξη Κέντρου Υποδοχής κα Φιλοξενίας Μεταναστών στην περιοχή της Σίνδου (!!!) στη Θεσσαλονίκη, οφείλουμε να τοποθετηθούμε για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να αποκαταστήσουμε τις ανακρίβειες που εγράφησαν στο εν λόγω δημοσίευμα με τίτλο: «Προσφυγικό: Ένωση Στρατιωτικών καταγγέλλει προβλήματα σε ανύπαρκτα κέντρα!», παραπλανώντας τους αναγνώστες και συκοφαντώντας την Ομοσπονδία μας.

Ο ανώνυμος συντάκτης του εν λόγω άρθρου αναφέρθηκε σε στελέχη που υπηρετούν στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ενώ στο έγγραφό μας αναφερόμαστε σε στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που εμπλέκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Η διαφορά του ρήματος εμφανής και άνευ αξίας σχολιασμού και στόχου.

Στη περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, την 23 Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο, στρατιωτικό προσωπικό της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, μετά από σχετική διαταγή, προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς στο στήσιμο του Κέντρου Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας «Πρώην Βυρσοδεψίο» για το οποίο όπως αναφέρει η διαταγή έχουν την υποχρέωση να συνδράμουν με προσωπικό «στα συνεργεία υποδοχής καταυλισμού – καταγραφής – CIMIC– ΔΜ». Οι συνάδελφοί μας που ενεπλάκησαν στην κατασκευή του προαναφερόμενου Κέντρου, και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την εργατικότητα που επιδεικνύουν και τον επαγγελματισμό τους, κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, εργαζόμενοι πέραν του ωραρίου υπό συνθήκες πίεσης, ακόμα και ημέρες αργίας, στερούμενοι, όπως αναφέραμε αλλά δεν ενεγράφησαν από τον ανώνυμο συντάκτη, δικαιούμενες απαλλαγές αλλά και άδειές τους (συνάδελφοι έχουν καταγγείλει ότι δεν έχουν λάβει άδεια για το τρέχον έτος), να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους ανατέθηκε, δίχως οποιασδήποτε μορφής αποζημίωση ή έστω κάποια ηθική αμοιβή.

Για το προσωπικό, που έστησε και παρέδωσε το συγκεκριμένο Κέντρο Υποδοχής μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται επιπλέον, εν αναμονή των προσφύγων – μεταναστών, ένας εξοντωτικός αριθμός υπηρεσιών όπως αναγράφει το έγγραφό μας, οι οποίες δυστυχώς, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, έχουν ήδη καθορισθεί, προκειμένου προφανώς για να διαφυλαχθεί η περιουσία του Ελληνικού δημοσίου και του Ελληνικού Στρατού.

 Εάν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι τα ίδια άτομα εμπλέκονται παράλληλα στις κανονικές και ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες της Μονάδας τους, γίνεται κατανοητό πως θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ελάφρυνσή τους. Όσο για τις λοιπές και ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες του εγγράφου μας, για τις οποίες τεχνηέντως απέφυγε ο ανώνυμος συντάκτης να αναφερθεί, δυστυχώς δεν είναι «από το μέλλον» αλλά αποτελούν την καθημερινότητα των συναδέλφων που υπηρετούν όχι μόνο στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Χέρσο Κιλκίς αλλά και στα υπόλοιπα Κέντρα Υποδοχής – Φιλοξενίας.

Δεν γνωρίζουμε από πού λαμβάνει τις πληροφορίες του ο ανώνυμος συντάκτης της εν λόγω ιστοσελίδας, αλλά τα συχνά λάθη της και οι ανακρίβειες αναφορικά με τις δραστηριότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους αναγνώστες της – συναδέλφους μας, ως προς την αξιοπιστία των πηγών της και της ίδιας της ύπαρξής της. 

Καλούμε δε τον ανώνυμο συντάκτη, για να μην υποπέσει σε αντίστοιχα ατοπήματα στο μέλλον, που θα συνεχίσουν να πλήττουν την αξιοπιστία της υπόψη σελίδας, την επόμενη φορά που θα έχει απορίες, σχετικά με έγγραφά μας, να επικοινωνήσει μαζί μας για να βοηθήσουμε, για το εν λόγω δε δημοσίευμα να ζητήσει από τον πληροφορριοδότη της τις υπηρεσίες των στελεχών, που ακόμη και σήμερα εκτελούν και θα συνεχίσουν να εκτελούν, σύμφωνα πάντα με τις εκδοθείσες και εν ισχύι διαταγές.

Έχοντας όμως γνώση οι φύλακες, ο «ψεύτης» και ο «κλέφτης» τον πρώτο χρόνο χαίρονται και επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε και τον «ψεύτη» και τον «κλέφτη» ο χρόνος τους ακόμη δεν ολοκληρώθηκε, ας χαίρονται λοιπόν όσο διαρκεί.

Ίσως η φωτογραφία στην αρχή και το κάτωθι έγγραφο έρχονται από το μέλλον. Ίσως …..











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...