Ο Πούτιν έρχεται με ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στην Ελλάδα !


Λίγες μέρες μόνο έμειναν μέχρι την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ελλάδα, επίσκεψη που θεωρείται άκρως τιμητική για τη χώρα μας αφού είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι για τον Πρόεδρο της Ρωσίας, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους τελευταίους έξι μήνες και εννέα χρόνια από την τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από 170 στελέχη ρωσικών επιχειρήσεων, και ενώ, το πρόγραμμα και ο σκοπός της επίσκεψης παραμένουν μυστικό, ήδη πληροφορίες έχουν αρχίσει να διαρρέουν.

Με την ελπίδα οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις να "συσφιχθούν", η ρωσική πλευρά έρχεται να κουβεντιάσει με την ελληνική κυβέρνηση σχέδια συνεργασίας, μεταξύ των οποίων είναι ένας νέος αγωγός αερίου, η συνεργασία της Gazprom με τη ΔΕΗ αλλά και της Rosneft με τα ΕΛΠΕ.

Συγκεκριμένα, συζήτηση θα γίνει για τον αγωγό South Stream II, που θεωρείται αντίπαλο δέος του αγωγού ΤΑΡ και για το οποίο έχουν πέσει ήδη υπογραφές από ΔΕΠΑ, Edison και Gazprom και προβλέπει τη μεταφορά ρωσικού αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα σε χώρα της Ευρώπης και από εκεί στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ εκφράζουν την αντίθεση τους τον αγωγό, καθώς δεν θέλουν να εξαρτάται η Ευρώπη από ρωσικό αέριο.

Επιπλέον, στα πλαίσια της επίσκεψης του Πούτιν, θα υπάρξει συζήτηση και για τη συνεργασία ΕΛΠΕ με τη Rosneft, με στόχο την προμήθεια των ελληνικών πετρελαίων με ανταλλαγή καυσίμων που θα παράγουν τα ελληνικά διυλιστήρια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...