Σ.Λαβρόφ: "Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να κάνει πράξη την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε Αιγαίο, Συρία και Ιράκ" !

"Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ 1800 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΙΩΠΑ" !

Μία ημέρα μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου κατά της Αγκυρας για την απόπειρα ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την στάση της σε Συρία και Αιγαίο, ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής Σεργκέι Λαφρόφ, έγινε πολύ πιο συγκεκριμένος σε δηλώσεις του στο Russia Today:

"Η πρόθεση της Τουρκίας να επεκτείνει την επιρροή της και να διευρύνει τα εδάφη της στο Αιγαίο είνει ένδειξη ιμπεριαλιστικής συμπεριφοράς. Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικου εναέριου χώρου, έφτασαν τις 1.800 πέρυσι και το ΝΑΤΟ τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα επεκτατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό", κατέληξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Λίγες ώρες πριν είχε λάβει την κοινοποίηση του ελληνικού διαβήματος στην Αγκυρα, ενώ η Μόσχα έχει πληροφορηθεί "από πρώτο χέρι" για την τουρκική απόπειρα στην νησίδα Πασά και έχει ανοίξει γραμμή απ'ευθείας επικοινωνίας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σε ότι αφορά πληφορίες που συλλέγουν τα ηλεκτρονικά μέσα της για τις κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.

Κατέληξε, δε, λέγοντας: "Παρατηρούμε νεό-οθωμανικές τάσεις στη διεθνή στάση της Τουρκίας και όχι μόνο σε ότι αφορά στην κατάσταση στη Συρία. Και στην Ελλάδα τα ίδια επιχειρούν να κάνουν. Στην Συρία προωθούν τις ασφαλείς ζώνες και ένα «Plan B» για την Συρία και στην Ελλάδα επιχρειρούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της χώρας σε διάφορα νησιά. 

Εστειλαν Στρατό και στο ράκ, παρά τις ρητές αντιρρήσεις της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία ποτέ δεν εξουσιοδότησε τις τουρκικές δυνάμεις να εισέλθουν και έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την αποχώρησή τους. Δεν πρόκειται να επιτραπεί στην Αγκυρα να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της".







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...