Προσοχή ! Απέσυραν φάρμακο γιατί υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης ηπατίτιδας Β !


Την ανάκληση της παρτίδας «PAA1P102-AA (exp.30-9-2017)» φαρμάκου «HUMAN ALBUMIN 200G/L BAX. 50ML» αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΦ, η εισφορά πλάσματος που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του βρέθηκε επιμολυσμένη με τον ιό HBV (ηπατίτιδα Β).

«Παρά τα υψηλά περιθώρια ασφαλείας που κατέδειξαν οι σχετικές εκτιμήσεις, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τη χρήση των παραγώγων δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας», τονίζει ο ΕΟΦ.

Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καλεί την εταιρεία Baxalta Greece να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να αποσύρουν τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...