Πανελλήνιο ΣΟΚ ! Ο Υπουργός πολιτισμού χαρίζει τα μάρμαρα στο βρετανικό μουσείο !

Η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε τα μάρμαρα του Παρθενώνα ως ιδιοκτησία του βρετανικού μουσικού. Αυτό αναφερόταν στο δημοσίευμα βρετανικού τύπου, μαζί με δηλώσεις του κ. Ξυδάκη ότι δεν θα γίνει δικαστήριο αλλά «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι η διπλωματική και η πολιτική».

Όπως βλέπουμε και στο σχετικό δημοσίευμα η ανακοίνωση προκαλεί έκπληξη καθώς μόλις λίγα 24ωρα πριν η αναφορά από βρετανικό δικηγορικό γραφείο η Ελλάδα θα προχωρούσε σε δικαστική μάχη ώστε να διεκδικήσει την κληρονομία των γλυπτών.

Το γεγονός ότι ελληνική κυβέρνηση νομιμοποιεί την οικειοποίηση του βρετανικού μουσικού προκαλεί απογοήτευση.

Πριν κάνει ακούσει τις συμβουλές του δικηγορικού γραφείου που συνεργάζεται με την ελληνική πλευρά, ο αν. Υπουργός πολιτισμού, απορρίπτει τη λύση της δίκης, εξέφρασε ο κ. Χιλ.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...