ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ! ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ !


Το ιρανικό κοινοβούλιο έχει δώσει προέγκριση για ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από την κυβέρνηση να μηνύσει τις ΗΠΑ για τη ζημία που υπέστη η χώρα, ως αποτέλεσμα των εχθρικών κινήσεων των Αμερικάνων κατά τα τελευταία 63 χρόνια!

290 νομοθέτες παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο κοινοβουλίου, όπου 181 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου. Η σύνοδος μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό ραδιόφωνο.

Το νομοσχέδιο καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει νομική δράση εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο διεθνές δικαστήριο.

Την ψηφοφορία διαδέχθηκε η δημοσίευση των πρόσφατα αποχαρακτηρισμένων εγγράφων, που περιέχουν στοιχεία που αποκαλύπτουν την ενορχηστρωμένη από την CIA, αποπομπή του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Μοσαντέκ, πριν από 60 χρόνια.

Το Ιράν ετοιμάζει επίσης διεθνή νομική δράση για να ανακτήσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια, που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε να καταβληθούν ως αποζημίωση σε Αμερικάνους – θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Χασάν Ρουχανί.

«Η υπόθεση των 2 δισεκατομμυρίων θα οδηγηθεί σύντομα στο διεθνές δικαστήριο. Δεν θα επιτρέψουμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να απορροφήσουν αυτά τα χρήματα τόσο εύκολα», είπε ο πρόεδρος, μπροστά σε πλήθος χιλιάδων ατόμων στη νοτιοανατολική πόλη Κερμάν.

Οι Ιρανοί βουλευτές απαίτησαν επίσης αποζημίωση για ηθική και υλική βλάβη, που υπέστη η χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1980-1988 με το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ, Ιράκ, που στοίχισε τη ζωή σε 223.000 Ιρανούς στρατιώτες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...