ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ «ΕΦΑΓΕ» ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ! Όλες οι λεπτομέρειες !


Η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στο Άγιο Όρος προκάλεσε προς στιγμήν πονοκέφαλο.

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός αν Ρώσος πρόεδρος ή πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα καθόταν στον επισκοπικό Θρόνο κατά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου από τον επισκοπικό θρόνο.

Το όλο θέμα ανέκυψε όταν ετέθη στην συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της Πολιτείας και της Ιεράς Κοινότητας, για το πού θα καθίσει στην δοξολογία ο πρόεδρος Πούτιν, που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο, και πού ο “Ελληνας ομόλογός του, κ. Παυλόπουλος.

Οι Αγιορείτες υποστήριξαν ότι με βάση το τυπικό, ο τιμώμενος τοποθετείται στον επισκοπικό θρόνο και ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθόταν στο παραθρόνιο στασίδι, πλάι στον κ. Πούτιν. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή καθώς θα έφερνε «ένα σκαλί παρακάτω» τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η προσπάθεια συμβιβασμού δια της τοποθέτησης δυο ίδιων πολυθρόνων μπροστά στα στασίδια, για να παρακολουθήσουν από εκεί οι κ. Παυλόπουλος και Πούτιν, δεν έγινε δεκτή από την Κοινότητα με αποτέλεσμα ο Ρώσος πρόεδρος, ως τιμώμενο πρόσωπο, να ανέβει στον επισκοπικό θρόνο, και ο κ. Παυλόπουλος να μην πάει στην δοξολογία και να τον υποδεχθεί αμέσως μετά στην είσοδο του κτιρίου της Κοινότητας.

Στο πλευρό του Πούτιν βρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...