ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ! Με ΝΟΤΑΜ δεσμεύουν περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου !

Η προσπάθεια της Τουρκίας να κατοχυρώσει ως δικές της περιοχές του Αιγαίου που είναι ελληνικές συνεχίζεται.

Η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ορίζει περιοχή που θα γίνει μέρος της δραστηριότητας της άσκησης «Έφεσος 2016» μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου. 

Η περιοχή που οριοθετεί περιέχει μέρος του ελληνικού εναέριου χώρου, κάτι που προκάλεσε την απάντηση της Αθήνας με τη ΝΟΤΑΜ Α2021/16 η οποία αφού λέει ότι η τουρκική ΝΟΤΑΜ δεν έχει καμία αξία, προειδοποιεί όσους πρόκειται να πετάξουν στην περιοχή ότι θα πρέπει να καταθέσουν σχέδιο πτήσεις στο FIR Αθηνών.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ πρόκειται ουσιαστικά για προσπάθεια της Άγκυρας να χαρακτηρίζει ως τουρκική περιοχή μέρος του FIR Αθηνών και να το κατοχυρώσει κάνοντας εκεί άσκηση και προσκαλώντας και όσες άλλες χώρες συμμετέχουν στην άσκηση να καταθέτουν σχέδια πτήσης στην τουρκική πλευρά.

Η αντίδραση των ελληνικών αρχών ήταν άμεση κι έτσι έχουν ειδοποιηθεί ότι η πτήση εντός του συγκεκριμένου χώρου, απαιτεί και κατάθεση σχεδίου πτήσης στην Αθήνα.

Η περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία για την άσκηση είναι αυτή που φαίνεται στον διαδραστικό χάρτη. Το σημείο με το πιο συμπαγές χρώμα, είναι ακριβώς αυτό το σημείο που έχει τον έλεγχο το FIR της Αθήνας.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...