ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ: «Παράνομες οι μειώσεις στους μισθούς» !


Δικαίωση για τους ένστολους και τις περικοπές που είχαν υποστεί στους μισθούς τους, αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Σε 30 σελίδες το ΣτΕ κρίνει παράνομο και αντισυνταγματικό τον νόμο Σταϊκούρα του 2014, με τον οποίο είχε εγκριθεί η αποκατάσταση μόνο κατά 50% των μισθών που κόπηκαν στο πρώτο μνημόνιο του 2012, ενώ δεν μπορούν να καταργηθούν τα ειδικά μισθολόγια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να επιστρέψουν στο μισθολογικό καθεστώς του Αυγούστου του 2012, αλλά και να λάβουν και αναδρομικά.

Γι αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των ενστόλων, στις 18:30 το απόγευμα παραχωρούν έκτακτη συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου νομικοί σύμβουλοι θα εξηγήσουν τις παραμέτρους της συγκεκριμένης απόφασης, που χαρακτηρίζεται εξαιρετικής σημασίας για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ένστολοι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι αν το κράτος δεν συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις, θα κινηθούν με όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθούν, και λένε χαρακτηριστικά: «Θα φθάσουμε μέχρι και σε κατασχετήρια».

ΠΗΓΗ