Νέο «χτύπημα» Κατρούγκαλου: Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ !


«Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε των αυξήσεων στα συγκεκριμένα είδη και είπε: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς… Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε».

Όσον αφορά στο ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα ad hoc επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ από το πρωτογενές πλεόνασμα, για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά. Όπως εξήγησε, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή.

«Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι οι θεσμοί διαφωνούν.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε», τόνισε.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...