ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ! Το νέο σενάριο που επεξεργάζονται στο Μαξίμου !

Το ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα, αποτελεί σενάριο που έχει γίνει σημείο αναφοράς σε πολιτικές και κοινωνικές αναλύσεις που γίνονται με αφορμή την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση.



Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να πάμε σε διπλές κάλπες, αποτελεί το νέο σενάριο που επεξεργάζονται συνεργάτες του πρωθυπουργού, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος έχει αρκετούς υποστηρικτές μέσα στην κυβέρνηση, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι απαιτείται ανανέωση της κυβερνητικής εντολής με δεδομένη την πίεση που δέχονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρουν πολιτικοί παράγοντες στο CrashOnline.gr, το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τις διπλές κάλπες, ωστόσο ο «δρόμος» που θα ακολουθηθεί η κυβέρνηση για να οδηγήσει τις πολιτικές εξελίξεις δεν είναι εύκολος.

Ένα σενάριο είναι η προκήρυξη ημερομηνίας του δημοψηφίσματος και άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε να οδηγηθούμε σε διπλές κάλπες, αφού το αντίθετο δεν δίνει τη δυνατότητα να γίνει το δημοψήφισμα.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...