Είδηση ΒΟΜΒΑ για τα δανεικά που μας δίνουν οι “φίλοι” μας…!

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας από τους δανειστές, η χώρα μας έχει πληρώσει 43,4 δις ευρώ παραπάνω από όσα έλαβε, από το 2010 κι έπειτα.

Οι «φίλοι» της Ελλάδος, που τόσο πολύ «προσπαθούν» για να βγει από την κρίση, έχουν επιβάλει δυσβάσταχτους τόκους, αν και η χώρα ακόμη δεν έχει ορθοποδήσει.

Συγκεκριμένα, η χώρα έλαβε από το 2010, 32 δις ευρώ από το ΔΝΤ και 194,7 δις από τη δανειακή σύμβαση (GLF, EFSF). Συνολικά λοιπόν λάβαμε 226,7 δις.

Από αυτό το ποσό, τα 33,3 δις έμειναν στην Ελλάδα για την κάλυψη του ελλείμματος, τα 48,7 δις ευρώ πήγαν σε τόκους και 191,8 δις σε τοκοχρεολύσια.

Έτσι λοιπόν, από το γιγαντιαίο ποσό των 226,7 δις που δανειστήκαμε από τότε, μόνο 33,3 έμειναν στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσει η χώρα μας να καλύψει το έλλειμμα.

193,4 δις επέστρεψαν στους δανειστές και 76,7 δις έφυγαν από τον λαό, μέσω των σκληρών μέτρων λιτότητας. Το συνολικό ποσό που έφυγε για την αποπληρωμή του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου ανέρχεται σε 270,1 δις ευρώ.

Είναι να απορεί κανείς. Με τέτοιους “φίλους” τι μας χρειάζονται οι εχθροί;





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...