Καταρρέουν οι αθηναϊκές συγκοινωνίες ! Πλήρης αδιαφορία της πολιτείας !


Σε άσχημη κατάσταση είναι οι συγκοινωνίες Αθηνών, καθώς η λαθρεπιβίβαση και έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης έχει οδηγήσει τον οργανισμό σε "παρακμή". 

Πλέον παρατηρείται έλλειψη σε ελαστικά, μπαταρίες και ανταλλακτικά, ενώ διαρκώς μειώνεται και ο αριθμός των εργαζομένων, αφού τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτούνται υπάλληλοι, δίχως όμως να προσλαμβάνονται νέοι. 

Έτσι λοιπόν τα δρομολόγια είναι αραιά και ο μισός στόλος βρίσκεται στα συνεργεία.

Βάσει των προϋπολογισμών που έχουν καταθέσει οι διοικήσεις, η ΟΣΥ έχει ζημιά 47 εκατομμυρίων ευρώ και η ΣΤΑΣΥ 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μάρτιος του 2016 ήταν ο χειρότερος μήνας για τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς τα έσοδα της ΟΣΥ κατάρρευσαν στα 11,9 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τον Μάρτιο του 2015 είχε κέρδη 17,3 εκατομμυρίων. 

Μέσα σε ένα εξάμηνο, ο ΟΣΥ καταγράφει απώλειες 60 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση αδιαφορεί επιδεικτικά για τις συγκοινωνίες.

Λόγω των επισκευών, το 50% του στόλου των λεωφορείων βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας. Το 2010 δρομολογούνταν 1850 από τα λεωφορεία που διαθέτει ο στόλος. 

Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει συρρικνωθεί, καθώς δρομολογούνται καθημερινάμόνο 850-950 οχήματα. Όμοια είναι η κατάσταση και στα τρόλεϊ, καθώς από τα 358 οχήματα, δρομολογούνται καθημερινά μόλις τα 166.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...