Π.Καμμένος: «Θα φτιάχνουμε ελληνικά καλάσνικοφ στο Αίγιο στην ΕΒΟ» !


«Στην ΕΒΟ στο Αίγιο, όταν τελειώσει το εμπάργκο με τη Ρωσία, θα έχουμε συμπαραγωγή των καλάσνικοφ τα οποία θα είναι και πιστοποιημένα από το ΝΑΤΟ, καθώς θα παράγονται σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ», είπε, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής επιβεβαιώντοντας την «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» του Ιουλίου του 2015 στο 250ο τεύχος της.

Το άρθρο τότε είχε τίτλο: Πόσο πιθανό είναι ένα «ελληνικό» Κalashnikov;

«H ανάγκη για ένα νέο όπλο νέου διαμετρήματος και της αντικατάστασης των τυφεκίων G3 της γερμανικής Η&Κ τα οποία έχουν πραγματικά «λιώσει» από την πολύχρονη χρήση τους από τον ΕΣ έχει φέρει συγκεκριμένες εξελίξεις στο χώρο της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συνεργασίας.

Το σίριαλ για την αλλαγή του φορητού οπλισμού για τον ΕΣ κρατά ουσιαστικά από το 2003 όταν στον τότε διαγωνισμό είχε επικρατήσει η γερμανική Η&K. Το 2005 όμως ο διαγωνισμός ματαιώθηκε με αποτέλεσμα ο ΕΣ να μείνει χωρίς νέο φορητό οπλισμό, τη στιγμή που η Τουρκία παραλαμβάνει το δικό της ΜΡΤ 76 των 7,62 χλστ.

Αυτή τη στιγμή ως βασική υποψηφιότητα για την κάλυψη του κενού στον φορητό οπλισμό του ΕΣ αναδεικνύεται το νέο ρωσικό τυφέκιο μάχης ΑΚ-12 ή μια από τις εκδόσεις του, μέσω μιας επιχειρηματικής ευκαιρίας η οποία έχει παρουσιαστεί με την ρωσική εταιρεία Kalashnikov Concern.

Η κινητικότητα που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην ελληνο-ρωσική αμυντικοβιομηχανική συνεργασία έχει ως επίκεντρο τον φορητό οπλισμό και πιο συγκεκριμένα την συμπαραγωγή όπλων της Kalashnikov Concern στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στο Αίγιο.

Οι προοπτικές από μια τέτοια ενδεχόμενη συνεργασία που ανοίγονται για την ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι εκ των πραγμάτων εντυπωσιακές. Μια συμπαραγωγή θα ωφελούσε σημαντικά τη χώρα αφού όπως όλα δείχνουν το ΑΚ-12 θα γίνει το νέο όπλο του ρωσικού Στρατού.»

Πάντως ο Έλληνας ΥΕΘΑ αποκάλυψε και άλλες σηαντικές συνεργασίες: «Στα ΕΑΣ έχουμε ενεργοποίηση συμφωνιών με την Ινδία για τα Άρτεμις και η ΕΑΒ επεκτείνει τις συνεργασίες της με την Ντασό και τον Λόκχιντ Μάρτιν, ενώ εξετάζει συνεργασίες με την Αίγυπτο».

«Η κυβέρνηση δίνει δουλειά στις αμυντικές βιομηχανίες, και όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία».

Αναφέρθηκε και την εμπλοκή τουΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις προσφυγικές ροές «έχουν σταματήσει οι ροές από την ώρα που υπεγράφη η συμφωνία και υλοποιείται ο σχεδιασμός. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την άλλη πλευρά, την Τουρκία. Δεν είναι ότι τους παρεμποδίζουν τα πλοία του ΝΑΤΟ, δεν ξεκινούν καν, ενώ στην Ιταλία έχουμε ναυάγια».

Παράλληλα, σχετικά με το προσφυγικό δήλωσε πως αυτή τη στιγμή έχουν πάει όλοι σε στρατόπεδα φιλοξενίας που πληρούν τους όρους του ΟΗΕ. 

Οπως επισήμανε, οι Ένοπλες Δυνάμεις βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί μία δέσμευση της χώρας και τώρα «έχουν απεμπλκακεί» από τις περισσότερες περιπτώσεις. Ακόμα και στις περιπτώσεις που ο στρατός είχε αναλάβει τη σίτιση «έγιναν ανοικτοί διαγωνισμοί, δεν το κάνει πια ο στρατός, το κάνουν εταιρείες και μάλιστα με χαμηλό κόστος».

Η Επιτροπή της Βουλής κύρωσε τις συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και την συμφωνία για την Στρατιωτική Υλοποίηση του SESAR (Ερευνητικού Προγράμματος Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού).







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...