Ο Σόιμπλε τα τινάζει όλα στον αέρα ! Ο τύπος έχει πολύ κόμπλεξ τελικά με την Ελλάδα !


«Μπλόκο» στην εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα ίσως προσπαθήσει να βάλει στο αποψινό, κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt η οποία σε νέο δημοσίευμά της τονίζει πως σήμερα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν αποκλείεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να επιχειρήσει να καθυστερήσει την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μέχρι να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ.

Εντούτοις, όπως επισημαίνει η εφημερίδα και μεταδίδει η Deutsche Welle, με αυτή την τακτική ο κ. Σόιμπλε ενδέχεται μακροπρόθεσμα να απομονωθεί , εντός της Ευρωζώνης, καθώς κανείς δεν θέλει μία νέα ελληνική κρίση.

Ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πάντως εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες αρκετά αισιόδοξος όσον αφορά την έκβαση του σημερινού Eurogroup. Μάλιστα την αισιοδοξία αυτή την μετέφερε χθες ,κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, και η εκπρόσωπός του. 

Φυσικά το υπουργείο Οικονομικών δεν χάνει την ευκαιρία να επαναλαμβάνει την ίδια ώρα ότι για τη γερμανική κυβέρνηση το θέμα του χρέους δεν είναι της παρούσης.

Δεν είναι μόνο η αντίσταση πολλών βουλευτών του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών σε οποιαδήποτε παραχώρηση προς την Ελλάδα, αλλά είναι και ο φόβος πως υποχώρηση στο θέμα του χρέους θα ήταν ‘βούτυρο στο ψωμί’ των Ευρωσκεπτικιστών. Συγκεκριμένα το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εμφανίζεται πλέον να συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις διψήφια ποσοστά.

Γι' αυτό και ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι οποιαδήποτε απόφαση για το χρέος θα πρέπει να ληφθεί μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, μετά το 2018 δηλαδή, όταν θα έχουν περάσει και οι γερμανικές εκλογές και πιθανώς το γερμανικό κλίμα (όπως κρίνει) να είναι καλύτερο.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...