Bίντεο-ντοκουμέντο: Η κανονιοφόρος Κραταιός αναχαιτίζει πλοίο του τουρκικού Ναυτικού στις Oινούσσες (φωτό, vid) !


Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο στην περιοχή των Οινουσσών καθώς σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο θα δείτε την κανονιοφόρο Κραταιός (P269) κλάσης Μαχητής να αναχαιτίζει το τουρκικό πλοίο κλάσης Τuzla (P1215) που ανήκει στο τουρκικό Ναυτικό και όχι στην Ακτοφυλακή τους. Στην ίδια περιοχή έπλεε σε περιπολία η γαλλική κορβέτα P725 κλάσης Gowind στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολης SNMG-2 που απλά παρατηρούσε.


Tαυτόχρονα χτες το πρωί ένα ακόμη περιπολικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού, το "Κουσάντασι" μπήκε στα χωρικά μας ύδατα και πήγε πολύ κοντά στις Οινούσσες όπου παρέμεινε για πολλές ώρες.

Κοντά του ήταν και το ελληνικό περιπολικό ανοιχτής Θαλάσσης "Γαύδος" (ΠΑΘ 090) όπου του τόνιζε διαρκώς να αποχωρήσει. Υπήρχαν συνεχόμενες ανταλλαγές μηνυμάτων.

Υπάρχει αυξημένη Ελληνική παρουσία στην περιοχή με δύο κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και δύο μεγάλα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης (δείτε πατώντας ΕΔΩ το προηγούμενο ναυτικό επεισόδιο)

Η κανονιοφόρος Κραταιός (P 269) κλάσης Μαχητής έχει εκτόπισμα 595 τόνους και διαθέτει ένα πυροβόλο OTO MELARA 76/62 των 76 χλστ, ένα πυροβόλο Bofors 40/70 των 40 χλστ και δύο πυροβόλα Rheinmetall των 20 χλστ όμως το περιπολικό σκάφος Γαύδος (ΛΣ 090) κλάσης Stan Patrol 5509 και εκτοπίσματος 430 τόνων είναι άοπλο.

To πλοίο του Τουρκικού Ναυτικού κλάσης Tuzla (P1200) έχει εκτόπισμα 400 τόνους, εξοπλισμένο με ένα δίδυμο πυροβόλο των 40 χλστ τύπου Fast Forty, δυο τηλεχειριζόμενα πολυβόλα των 12,7 χλστ τύπου STAMP και ένα εξαπλό περιστρεφόμενο εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών στην πρύμνη.

Στην περιοχή βρίσκεται και η κανονιοφόρος Αήττητος (P 268), το περιπολικό σκάφος Αγ. Ευστράτιος (ΛΣ 080) κλάσης Sa’ar 4 εκτοπίσματος 450 τόνων εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο OTO Breda 30/70 των 30 χλστ στην πλώρη και δύο πολυβόλα των 12,7 χλστ εκατέρωθεν της υπερκατασκευής του πλοίο αλλά και μικρότερου μεγέθους τύπου Panther 57 MK.I του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από πλευράς Τουρκίας βρίσκεται το περιπολικό σκάφος τύπου κλάσης Kaan 29 (SG-109) εκτοπίσματος 95 τόνων εξοπλισμένο με ένα τηλεχειριζόμενο πολυβόλο τύπου STAMP των 12,7 χλστ στην πλώρη,η κορβέτα TCSG Yasam (SG-704) κλάσης Dost της Τουρκικής Ακτοφυλακής εκτοπίσματος 1.725 τόνων η οποία διαθέτει ένα δίδυμο πυροβόλο των 40 χλστ τύπου Fast Forty της εταιρείας OTO MELARA και δυο τηλεχειριζόμενα πολυβόλα των 12,7 χλστ τύπου STAMP.

To φωτογραφικό υλικό και το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από τον AegeanHawk.




















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...