Προφυλακιστέος ο Ανδρέας Μαρτίνης για μίζες ύψους 3,2 εκατ. μάρκων !


ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης που κατηγορείται ότι έλαβε μίζες ύψους 3,2 εκατ. μάρκων από γερμανική εταιρεία για αγορά εξοπλισμού στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδινε από τις 10 το πρωί πολύωρη κατάθεση στους ανακριτές, κατά τη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, υποστηρίζοντας πως το εν λόγω ποσό προέρχεται από την περιουσία της γυναίκας του.

Αντιθέτως, η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη, που συνελήφθη μαζί του και είναι συγκατηγορούμενή του στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση ύψους 600.00 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, και υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ

Ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του αρνούνται την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που τους αποδίδεται και ισχυρίζονται πως τα εκατομμύρια που φέρονται να έλαβαν αποτελούν περιουσία της κα. Μαρτίνη την οποία διαχειριζόταν δικηγόρος και ξάδελφός της. «Όλα τα ακίνητα είναι φορολογημένα και δηλωμένα» επιμένουν και οι δύο. Το πρόβλημα είναι πως ο δικηγόρος ο οποίος συμμετείχε στη σύμβαση μεταξύ Ντυνάν και Χοςπιτάλια, στέλνει τα χρήματα προς την κατευθυνση λογαριασμών του ζεύγους Μαρτίνη στην Ελβετία. Ο ισχυρισμός τους ειναι πως απο "σύμπτωση" ο ίδιος δικηγόρος ηταν πληρεξούσιος και διαχειριστής της περθιουςίας της κας Μαρτίνη, και της έστειλε τα χρήματα αφού ρευστοποίηση ακίνητη περιουσία της.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκαν πως :

"Τα 3,2 εκατομμυρια μάρκα που κατεθςε η γερμανική εταιρία στον δικηγόρο ήταν η νομιμη αμοιβή του για τη συμβαςη. Ομως επειδή η οικογένεια του δικηγορου όφειλε χρήματα απο κοινή περιουσία στην κα Μαρτίνη, ο δικηγόρος έστειλε τα χρήματα στο ζευγάρι.

Ανακριτής: Γιατι αυτά τα χρήματα κινήθηκαν μεσω 6 λογαριασμών;

Απαντηση: Ηταν υπόδειξη ενός οικονομικού συβούλου για αποφευχθεί επιπλεον φορολογία".

ΕΞΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΦΣΟΡ

Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω έξι λογαριασμών για να φτάσουν σε offshore εταιρία και τελικά να διοχετευτούν στην αγορά αφού με μέρος από αυτά αγοράστηκε ακίνητο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, στο οποίο στεγάζεται μεταξύ άλλων και ο τηλεοπτικός σταθμός Μεγκα, ως ενοικιαστής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ανδρέας Μαρτίνης εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ και έπεισε τα μέλη του να ανάψουν το πράσινο φως για να δοθεί το έργο στην γερμανική εταιρία παρά το γεγονός ότι η επίμαχη προσφορά δεν ήταν η πιο οικονομική. 

 Στη συνέχεια , σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποίησε «τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με τη διακίνηση εσόδων προερχόμενων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα». 

Από την έρευνα των δικαστικών αρχών προέκυψε , κατά το κατηγορητήριο, πως το μαύρο χρήμα πέρασε μέσα από μια πολυδαίδαλη διαδρομή με στόχο να εξαφανιστούν τα ίχνη των πρωταγωνιστών.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...