Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ ! Στην αυλή του Πούτιν με 1400 άνδρες και 400 οχήματα οι Αμερικανοί !


Δυναμικό παρών δίνουν οι Αμερικανοί με 1400 άνδρες και 400 οχήματα στη γειτονιά του Βλάντιμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της «Dragoon Ride II».

Πρόκειται για μία τακτική παρέλαση 2,200 χιλιομέτρων κατά μήκος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων οι οποίες φέτος γίνονται στις χώρες της Βαλτικής.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν την πορεία από την Γερμανία στις 27 Μαΐου με τελικό προορισμό την Εσθονία όπου θα φτάσουν στις 15 Ιουνίου.


Αυτές τις ημέρες ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται στην Τσεχία από όπου θα φύγει τη Δευτέρα. 

Θα συμμετέχουν στην υπό αμερικανική ηγεσία πολυεθνική άσκηση Saber Strike 16 η οποία πραγματοποιείται ετησίως στην Ε.Ε. από το 2011.

Φέτος οι ασκήσεις θα γίνουν σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία.


Η αμερικανική παρουσία είναι βέβαιο ότι έχει ενοχλήσει του Ρώσους με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντίμτρι Πεσκόφ να δηλώνει πρόσφατα ότι οι σχέσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας θυμίζουν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα χρειάζεται να αναζητά τρόπους να εξολοθρεύει απειλές στην εθνική της ασφάλεια μετά την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...