ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ! Επικοινωνία Τσίπρα με Παυλόπουλο μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks: «Θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα» !

Έντονες είναι οι πολιτικές διεργασίες, μετά από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, για τους διαλόγους στελεχών του ΔΝΤ, σχετικά με τα πλάνα του Ταμείου για την Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να έχει επικοινωνία με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Προκόπης Παυλόπουλος: Όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου.

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις Θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δε πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη.

Μόλις έγινε γνωστή η αποκάλυψη του WikiLeaks, για τους διαλόγους «φωτιά» Βελκουλέσκου-Τόμσεν, σχετικά με το ελληνικό χρέος, τα μέτρα και το πώς θέλει το ΔΝΤ να επιβάλει τις απόψεις του σε Αθήνα και Μέρκελ, συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Αθήνα ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ, για το αν η επιδίωξη συνθηκών χρεοκοπίας λίγο πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία αποτελεί επίσημη θέση του Ταμείου, όπως δήλωσε και η Ολγα Γεροβασίλη. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να στέλνει επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ για το θέμα.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...