TOP SECRET ! 5 μέρη όπου απαγορεύεται να πάτε !

Υπάρχουν κάποια μέρη σε αυτόν τον πλανήτη, τα οποία δε μπορεί να τα επισκεφθεί κάποιος απλός πολίτης. Η απαγόρευση αυτή ισχύει για λόγους προστασίας, λίγο διαφορετικούς κάθε φορά. Όλα αυτά τα μέρη έχουν κάτι το μαγικό, μία «μυστηριώδη ομίχλη» που περιβάλλει την ύπαρξη τους. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα πέντε πιο ενδιαφέροντα μέρη όπου απαγορεύεται η πρόσβαση.

1.Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων στο Svalbard της Νορβηγίας.



Μέσα σε ένα βουνό που βρίσκεται στο νησί Spitsbergen της Νορβηγίας, οι αρχές έχουν κρύψει 250 εκατομμύρια σπόρους, οι οποίοι προέρχονται από όλον τον κόσμο και φυλάσσονται εκεί με στόχο την αποκατάσταση του πλανήτη μας ύστερα από κάποια φυσική καταστροφή. Όλα τα δέματα είναι σφραγισμένα, με στόχο την προστασία τους από την υγρασία.

2. Νησί Ni’ihau, Χαβάη




Πρόκειται για το μικρότερο νησί της Χαβάης, το οποίο παράλληλα είναι και κατοικημένο. Παρατηρώντας από κάποιο δορυφόρο μπορούμε να νομίσουμε ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος. Αν και αποτελεί θησαυρό, αφού ζουν εκεί πολλά είδη απειλούμενα με εξαφάνιση, το νησί αυτό πουλήθηκε το 1815 από τον βασιλιά της Χαβάης Kamehakameha στην οικογένεια Robinsson. Από τότε η ζωή φαίνεται να έχει σταματήσει στο νησί, αφού ζουν 130 κάτοικοι δίχως σύγχρονες ανέσεις, ενώ έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε όλους τους ξένους.

3. Βασιλική Πολεμική Αεροπορία Mentwith Hill, Αγγλία




Πολλοί είναι εκείνοι πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης στον πλανήτη, όπου παρακολουθούνται όλες οι επικοινωνίες, με στόχο την παροχή χρήσιμων πληροφοριών στην Αγγλία και τις ΗΠΑ. Στην ουσία είναι μία μυστική βάση η οποία δημιουργήθηκε το 1954 προκειμένου να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Πολλοί είναι εκείνοι που εικάζουν ότι εκεί γίνονται οι έρευνες για τις διεθνείς τρομοκρατικές ενέργειες και τις συναλλαγές ναρκωτικών ενώ λειτουργεί και ως επίγειος σταθμός για τους δορυφόρους των ΗΠΑ. Επίσης εικάζεται ότι έχει άμεση σχέση με το ECHELON, γνωστό ως «Five Eyes». Το ECHELON είναι το παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπείας το οποίο απαρτίζεται από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

4. Μυστικά αρχεία του Βατικανού




Πρόκειται για την πιο απροσπέλαστη και απόρρητη βιβλιοθήκη του πλανήτη, όπου φυλάσσονται τα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού. Στη βιβλιοθήκη του Βατικανού φυλάσσονται όλα τα έγγραφα των Πάπων, τα οποία προέρχονται και από τον 8ο αιώνα μ.Χ.. Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα έγγραφα αυτά και μόνο αν ακολουθήσουν μία αρκετά πολύπλοκη διαδικασία. Πάντως, ακόμη κι αν κάποιος καταφέρει και πάρει την έγκριση για την πρόσβαση, θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει και να μελετήσει όλα τα έγγραφα της μελέτης του. Σύμφωνα με φήμες, υπάρχουν 85 σχεδόν χιλιόμετρα ραφιών και περισσότερα από 35.000 βιβλί.

5. Περιοχή 51 στη Νεβάδα των ΗΠΑ




Το “Area 51” χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά ως όρος σε ένα από τα έγγραφα της CIA, κατά την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος του Βιετνάμ. Πρόκειται στην ουσία για στρατιωτικό αερδρόμιο αλλά και βάση, όπου φυλάσσονται απόρρητα μυστικά των ΗΠΑ. Υπάρχουν θεωρίες, οι οποίες αναφέρουν πως στην περιοχή φυλάσσονται εξωγήινοι, υπερδύναμα όπλα και πληροφορίες που μπορούν να ανατρέψουν οποιαδήποτε κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή στον πλανήτη.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...