Συναγερμός στην Τουρκία: Έξι συστήματα Iskander-Μ στοχοποίησαν τις τουρκικές βάσεις ! Εντολή για διασπορά των μαχητικών !

Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία έδωσε εντολή να γίνει διασπορά των τουρκικών μαχητικών σε άλλες βάσεις ενώ οι Αμερικανοί εκκενώνουν τη βάση του Ιντσιρλίκ από τα γυναικόπαιδα αφού κατόπιν ενημερώσεως από την CIA η Ρωσία έχει στοχοποιήσει τις τουρκικές βάσεις με συνολικά έξι βαλλιστικά συστήματα Iskander-M ικανά να φέρουν ακόμη και πυρηνικές κεφαλές.


Όπως έγινε γνωστό η εντολή εκκένωσης που εξέδωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο και το State Department δεν έγινε λόγω του PKK αλλά λόγω της εμβέλειας των Iskander-M οι οποίοι έφτασαν στη Συρία την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει η επίθεση των Κούρδων YPG στην Αζάζ...

Yπενθυμίζουμε ότι άμεση εντολή εκκένωσης της ΝΑ Τουρκίας έδωσε το State Department και το αμερικανικό Πεντάγωνο στις οικογένειες διπλωματών και στρατιωτικών ζητώντας τους να φύγουν από Άδανα, Σμύρνη, Moύγλα, Ιντσιρλίκ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική στρατιωτική ηγεσία ζήτησε βοήθεια από ΗΠΑ-Ισραήλ για να εξουδετερώσει τους Iskander-M.

Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε στα κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών να απομακρυθούν από τη ζώνη πυρός του τρομερού ρωσικού βαλλιστικού συστήματος ενώ η Τουρκική Αεροπορία προχωρά σε διασπορά των μαχητικών σε άλλες βάσεις με ταυτόχρονη μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων. Δόθηκε επίσης εντολή να προχωρήσουν σε καμουφλάζ όλων των τουρκικών οπλικών συστημάτων και του προσωπικού στη Ν.Τουρκία..


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βάση Hmeymim η Ρωσία μετέφερε έξι μονάδες και δύο κέντρα ελέγχου και διοίκησης ενώ φέρεται να έχει παραδώσει και την εξαγωγική έκδοση των Iskander σε συριακά "χέρια"!

Ο Ρώσος στρατηγικός αναλυτής και εμπειρογνώμονας του Κέντρου Ανάλυσης και Τεχνολογίας Adrei Frolov τονίζει:

«Το γεγονός είναι ότι η παρουσία των πυραυλικών συστημάτων «Iskander-M» με 500 χλμ δραστικό βεληνεκές δεν αφορά τη Συρία αλλά την ευρύτερη περιοχή, στοχοποιώντας κατευθείαν την Τουρκία, και συγκεκριμένα στοχεύουν τις τουρκικές αεροπορικές βάσεις . Κατ “αρχάς, πύραυλοι τύπου cruise «Caliber» δεν υπάρχουν στην ποσότητα που θα θέλαμε. Από την άλλη πλευρά με κάθε ευκαιρία, η Άγκυρα προωθεί συνεχώς στο ΝΑΤΟ την ιδέα της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης στη Συρία. Ενώ από την πλευρά της Κριμαίας ή της Μαύρης Θάλασσας τα πράγματα είναι «πολύπλοκα»...

Αν οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία θέσουν σε επιφυλακή τους πυραύλους «Ισκαντέρ», η κατάσταση είναι πιο εύκολη, πιέζοντας ένα κουμπί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο πύραυλος οδεύει εκεί όπου είναι απαραίτητο. Υπενθυμίζω ότι τα πυραυλικά συστήματα Iskander που απεστάλησαν στη Συρία διαθέτουν δύο πυραύλους 9M723» έκαστο» , κατέληξε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας ο οποίος είναι σύμβουλος στο Κρεμλίνο .

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης Alexander Khramchikhin πιστεύει επίσης ότι οι πύραυλοι , «Iskander-M» έχουν προσελκύσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

«Προφανώς, είναι σαφές ότι ο σκοπός των πυραυλικών συστημάτων είναι μόνο ένας, η Τουρκία, ή ακριβέστερα, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε ο ειδικός αναλυτής από τη Μόσχα.

Ο βετεράνος της GRU, Υποστράτηγος ε.α. Sergei Kanchukov πιστεύει ότι στη Συρία υπάρχουν και συστήματα «Iskander» καθώς και συστήματα C SAR «Bastion.

«Κατ' αρχάς, ο Ερντογάν πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ρωσία οφείλει με κάποιο τρόπο να προστατεύσει τη Συρία από μια ενδεχόμενη τουρκική επίθεση. Δεύτερον, με δεδομένη την «ανακωχή» ΗΠΑ-Ρωσίας, το ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξει τον τουρκικό στρατό σε οποιαδήποτε «περιπέτεια», τονίζει ο ειδικός της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Από την πλευρά του το ισρηαλινό Debka αναφέρει ότι "δεν έχουν αναπτυχθεί ξανά πυρηνικοί πύραυλοι σε Αραβική χώρα που συνορεύει με το Ισραήλ από το 2007 όταν κινεζικοί DF-21 εγκαταστάθηκαν στη Σαουδική Αραβία"

Οι ισραηλινοί θεωρούν δεδομένο πως έχουν μεταφερθεί πυρηνικές κεφαλές!

"Πρόκεται για όπλο που αλλάζει το παιχνίδι" τονίζουν.

"Οι Iskander-M καλύπτουν ολόκληρο το Ισραήλ μέχρι τη νότια πόλη Beersheba, την Τουρκία μέχρι την Άγκυρα και την ανατολική και κεντρική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου"!

"Πλέον στη Συρία υπάρχει ότι πιο εξελιγμένο όπλο βρίσκεται στον κόσμο"!

"Οι Iskander χρησιμοποιούν ένα κωδικοποιημένο σήμα με το οποίο ελέγχουν τις κεφαλές που δεν μπορεί να υποκλαπεί από UAV ή AWACS"!













ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...