Βιοχημικός εφιάλτης από ISIS ! Επιθέσεις με φονικό αέριο σχεδίαζαν στη Μεσόγειο !

Οι τζιχαντιστές του ISIS απετράπησαν την τελευταία στιγμή από ένα χτύπημα με χημικά αέρια σε δημοφιλή παραθεριστικά κέντρα.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Μαρόκο, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν επίθεση με αέριο μουστάρδας σε τέσσερις μαροκινές πόλεις, καθώς και μια επίθεση με έφηβο βομβιστή αυτοκτονίας σε τουριστική περιοχή ή σε κυβερνητικό κτίριο στη χώρα.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις των επιθέσεων, που θα ελάμβαναν χώρα στα τέλη του Φεβρουαρίου, ήρθε από τον Abdelhak Khiam, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μαρόκο, ο οποίος προειδοποίησε ότι μία από τις χημικές ουσίες ήταν τόσο ισχυρή που θα σκότωναν όποιον την άγγιζε, σύμφωνα με την express.co.uk.




Οι ακτές του Μαρόκο είναι δημοφιλές τουριστικός προορισμός για χιλιάδες παραθεριστές ειδικά των δυτικών χωρών.

Ο Khiam είπε επίσης: «Είναι πολύ πιθανό ότι το Daesh [άλλο όνομα για το ISIS] μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα χημικά για επιθέσεις στη Βρετανία και άλλες χώρες της ΕΕ.

«Έχουν ήδη ταξιαρχίες παιδιών και ξέρουμε ότι τα εκπαιδεύουν στα στρατόπεδα τους και επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

«Όσο για τα χημικά όπλα, έχουμε δει εδώ πόσο εύκολο είναι να προετοιμαστούν.»

Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι ο επικεφαλής αντιτρομοκρατικής είπε ότι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να κάνουν την χημική ουσία, είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του αερίου, που αποσυναρμολογηθεί το Φεβρουάριο στο Μαρόκο, είναι διαθέσιμα σε καταστήματα σε όλη τη Βρετανία και σε όλη την Ευρώπη.

«Μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολύ απλές ουσίες, προκειμένου να αναπτύξουν αυτά τα όπλα και είναι πολύ εύκολο.»




Μέλη της αντιτρομοκρατικής προετοιμάζονται σε αποσυναρμολόγηση χημικών αερίων.

Το Μαρόκο έχει αποφύγει σε γενικές γραμμές το χάος που έχει κυριεύσει τα μέρη της Βορειού Αφρικής – κυρίως τη Λιβύη και την Τυνησία – τα τελευταία χρόνια.

Αλλά οι αρχές εξακολουθούν να εντοπίζουν πυρήνες των τζιχαντιστών συνδεδεμένες με την ISIS αποτρέποντας τους να σπείρουν τον όλεθρο και την καταστροφή σε αθώους ανθρώπους.

Περίπου 500.000 Βρετανοί τουρίστες επισκέπτονται την χώρα κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα τις μεσογειακές ακτές και πόλεις όπως το Μαρακές και την Καζαμπλάνκα.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...