Handelsblatt: Ελληνικό δράμα, τέταρτη πράξη ! Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο !

Tην θέση ότι η ελληνική κρίση χρέους επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέροντας πως «η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο έχει τίτλο «Ελληνικό δράμα, τέταρτη πράξη», υποστηρίζει πως «για μια ακόμα φορά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα παιχνίδι για γερά νεύρα».

«Αθήνα και δανειστές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν.

Αν και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ο χρόνος πιέζει.
Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο. (…)

Ωστόσο η κυβέρνηση Τσίπρα έχει να αντιμετωπίσει και την ισχνή πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού στην ελληνική βουλή» υπογραμμίζει η Handelsblatt.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «σε ενδεχόμενες ψηφοφορίες για νέα λιτότητα και μεταρρυθμίσεις αρκεί μόνο τρεις βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» για να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα».

«Το τελευταίο που χρειάζονται τώρα Αθήνα και Ευρώπη είναι πρόωρες εκλογές και μια πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα.

Διότι η χώρα δεν αγωνίζεται μόνο για να επιπλεύσει οικονομικά.

Έχει να αντιμετωπίσει και την προσφυγική κρίση.

Μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλούσε “μια μεγάλη πολυδιάστατη κρίση στη νοτιοανατολική Ευρώπη“, προειδοποιεί διπλωμάτης μεγάλης χώρας-μέλους της ΕΕ» τονίζει η Handelsblatt.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...