ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ GREXIT ! Bloomberg: Ζήτημα χρόνου η επόμενη κρίση «ελληνική χρεοκοπία» !

«Άντε πάλι» θα μπορούσε να πει κάποιος και πιθανότατα δεν έχει άδικο, καθώς μετά τις αποκαλύψεις του wikileaks επανήλθε η απειλή του Grexit.Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, ενώ παρατηρείται αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Θεσμών.

Μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και το δημοσιονομικό κενό. Ωστόσο, και άλλα θέματα παραμένουν ανοικτά, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το προτεινόμενο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, δεδομένου πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, το Bloomberg κάνει αναφορά και στις διαρροές του Wikileaks και στις διαφοροποιήσεις ΔΝΤ και Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με τις περικοπές αλλά και την περίπτωση του Ιουλίου, όταν και η Αθήνα θα έρθει αντιμέτωπη με έξοδο από το ευρώ. «Οι πιθανότητες που δίνω σε μια ακόμη ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι είναι σχετικά υψηλές», τόνισε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος στην ING Diba AG, στη Φρανκφούρτη.

«Δεδομένου τoυ εξαιρετικά αργού ρυθμού της εφαρμογής [των μεταρρυθμίσεων], της αξιολόγησης, της απώλειας δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της ακόμη περιορισμένης διάθεσης για ελάφρυνση χρέους, η επόμενη κρίση ήδη ετοιμάζεται. Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί», προσθέτει χαρακτηριστικά.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...