ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ FRONTEX ! Τρομοκράτες κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο !

Καμπανάκι κινδύνου για πιθανούς κινδύνους από την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη σημαίνει η Frontex στην έκθεση ανάλυσης ρίσκου για το 2016 προειδοποιώντας ότι ανάμεσα σε όσους ζητούν άσυλο μπορεί να βρίσκονται και τρομοκράτες που βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να μπουν στην Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία προστασίας των συνόρων επικαλείται για την προειδοποίηση αυτή το παράδειγμα των δύο εκ των βομβιστών που χτύπησαν στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και οι οποίοι πέρασαν με καράβι από την Τουρκία στη Λέρο.

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο 2015 δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι παράνομες μεταναστευτικές ροές μπορεί να χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δύο από τους τρομοκράτες μπήκαν από τη Λέρο και καταγράφηκαν από τις ελληνικές αρχές. Παρουσίασαν πλαστά χαρτιά από τη Συρία προκειμένου να επιταχύνουν τη διαδικασία καταγραφής τους» υπενθυμίζει η Frontex.

Γι” αυτό και προτείνει την εφαρμογή διαδικασιών screening ως «απαραίτητες» προκειμένου να επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί για την εθνικότητα των προσφυγών που φτάνουν χωρίς διαβατήρια ή άλλα έγγραφα στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Frontex για το 2015 ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων συνόρων έφτασε τα 1,8 εκατομμύρια, αριθμός εξαπλάσιος σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο «ρεκόρ». Η ευρωπαϊκή υπηρεσία ωστόσο σημειώνει ότι είναι πιθανό να υπάρχουν διπλές καταγραφές προσώπων από τις εθνικές αρχές.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...