Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο: Πέντε ψυχροπολεμικά επεισόδια σε λίγες ώρες ! Μέχρι και DRONES ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ !

Φρενίτιδα τουρκικών εικονικών προσβολών, πτήσεων επάνω από τα ελληνικά εδάφη μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών-τάνκερ (!). Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες που δεν έχουν, όμως επιβεβαιωθεί, αναφέρουν για επανειλιμμένες παραβιάσεις του ΕΕΧ από τουρκικά drones τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μετά από τα τρία χθεσινά και σημερινά πολεμικής φύσεως επεισόδια, άλλα δύο προστέθηκαν σήμερα για να επιβεβαιώσουν τους φόβους αυτών των Επιτελών που υποστηρίζουν ότι η Αγκυρα επιζητί "θερμό" επεισόδιο.

Συγκεκριμένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, F-16, εισήλθε στις 09:07 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πέταξε πάλι επάνω από τις Οινούσσες.

Βγήκε από το FIR Αθηνών στις 09:08.

Ακολούθως, εισήλθε εκ νέου στις 09:10, στο FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάλι επάνω από το ίδιο νησί τα 22.000 πόδια εξήλθε στις 09:11 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου, καταδιωκόμενο από ελληνικά μαχητικά.

Η Πολεμική Αεροπορία είναι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και όλες οι Πτέρυγες Μάχης και ειδικά οι Σμηναρχίες της Λήμνου και της Σκύρου είναι σε κατάσταση συναγερμού, ενώ το ΓΕΕΘΑ έχει αυξήσει τα μέτρα επιτήρησης της τουρκικής ακτής.

Oi Τούρκοι θέτουν pl;eon θέμα για ...κατάληψη και 17ου νησιού τους (!) από την Ελλάδα και συγκεκριμένα, όπως λένε, της νήσου Κίναρος και θέτουν επίσης συνολικό ζήτημα ιδιοκτησίας για 130 ελληνικές νήσους, νησίδες και βραχονησίδες!

Η αμφισβήτηση των μικρών νησιών προέρχεται από την αυθαίρετη τουρκική "ερμηνεία" των Συνθηκών της Λωζάνης του 1923, και των Παρισίων του 1947 αλλά σήμερα αμφισβήτησαν για πρώτη φορά μέσω των υπερπτήσεων και τα μεγάλα νησιά όπως η Λέσβος.

Ως ...κατάληψη μάλιστα οι Τούρκοι θεωρούν την επίσκεψη στις 9 Μαρτίου στο νησί - που κατοικείται, ως γνωστόν, από ελληνική οικογένεια- του yπουργού Άμυνας κ Π. Καμμένου με τους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ για την τέλεση μνημοσύνου για τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού , που είχαν σκοτωθεί εκεί πριν μερικές εβδομάδες (11 Φεβρουαρίου 2016) όταν συνετρίβη το ελικόπτερο που επέβαιναν.

Πρόκειται για ..επέκταση της γνωστής ανυπόστατης και ανιστόρητης τουρκικής θεωρίας ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει σειρά νησιών που δήθεν ανήκουν στην Τουρκία επειδή , λέει, δεν αναφέρονται ονομαστικά στην μεταβίβαση που εγινε από την Ιταλία στην Ελλάδα. Και ότι εφόσον δεν αναφέρονται ανήκουν δήθεν στην Τουρκία. Η Ελλάδα λέει ο τουρκικός ισχυρισμός, άρχισε να καταλαμβάνει τα νησιά τα τελευταία χρόνια: Μέχρι τώρα οι κύκλοι αυτοί έκαναν λόγο για 16 κατειλημμένα νησιά - τώρα τους ...γυάλισε και προσέθεσαν και την ...Κιναρο!

Η πρώτη '' κουφή'' θεωρία των Τούρκων έκανε λόγο για πάνω από 100 τέτοια νησιά ( μεταξύ των οποίων και την ...Γαύδο!). Στην συνέχεια - μέσω ενός ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος - εστίασαν σε 16, με την κυβέρνηση του ΑΚΡ να σιγοντάρει το θέμα με διφορούμενες απαντήσεις στην Βουλή δια των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας. Αιχμή του εθνικιστικού κόμματος ειναι ο Ümit Yalım απόστρατος συνταγματάρχης που έχει ''πάρει εργολαβία'' το θέμα.

Στο παιγνίδι αυτό ενεπλάκη πρόσφατα και η Αξιωματική Αντιπολίτευση της Τουρκίας (κόμμα CHP), ο βουλευτής της οποίας κ. Niyazi Nefi Kara έχει καταθέσει επερώτηση, στην Τουρκική Βουλή, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει ''ελληνική κατάληψη 16 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο''!

Έδωσε δηλαδή πάσα για να πει τα ίδια- με άλλα λόγια- και η τουρκική κυβέρνηση, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν! Η νέα πρόκληση έγινε μέσω της έντυπης σημερινής έκδοσης της εφημερίδας Sozcu στην πρώτη σελίδα - με την ηλεκτρονική έκδοση να ακολουθεί. Το προκλητικό κείμενο υπογράφει Saygı Öztürk και έχει τίτλο «Ξανακοιμήθηκε η Άγκυρα, καταλήφθηκε και 17ο νησί μας στο Αιγαίο».

Σε αυτό υποστηρίζονται τα εξής: << Στις 9 Μαρτίου μετέβη στο νησί ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού >> Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, ο Αρχηγός του ΓΕΣ και ο Αρχηγός του ΓΕΝ, αφού παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο, κατέβηκαν με ελικόπτερο στην Κίναρο (σ.σ. : η Κίναρος αναφέρεται στο δημοσίευμα με την ονομασία Ardıççık) των Μούγλων. Διοργανώθηκε τελετή μνήμης για τους Έλληνες στρατιώτες, ένας παπάς προσευχήθηκε. Το ΑΚΡ που εθελοτυφλεί στην κατάληψη 17 νησιών μέσα σε 12 χρόνια, δεν έβγαλε κιχ. >> Το ελληνικό ελικόπτερο που παραβίασε 6 μίλια τουρκικού εναέριου χώρου, στις 11 Φεβρουαρίου 2016 κατέπεσε στην Κίναρο (Ardıççık) των Μούγλων.

Οι αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο έχασαν τη ζωή τους. Το σκάνδαλο της παραβίασης αποκαλύφθηκε με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Κωνσταντινούπολη, ως απάντηση στην ελληνική ΝΟΤΑΜ έρευνας / διάσωσης. Έγινε γνωστό ότι η εν λόγω περιοχή στη ΝΟΤΑΜ ήταν τουρκική, και ότι έπρεπε για τις εργασίες ερευνών/ διάσωσης να υπάρξει συντονισμός με τους Τούρκους αξιωματούχους.

>> Η Τουρκία δεν προέβη σε καμία κίνηση αποτροπής >>Για τους Έλληνες αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στο ελικόπτερο που κατέπεσε, διοργανώθηκε τελετή μνήμης στην Κίναρο (Ardıççık) στις 9 Μαρτίου 2016. Οι φωτογραφίες που τραβήχθηκαν στην τελετή δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΘΑ.

>>Ο Υπουργός Πάνος Καμμένος, με το Ναύαρχο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αντιναύαρχο Γιακουμάκη μετέβησαν με ελικόπτερο στην Κίναρο (Ardıççık) των Μούγλων. Δεν έγινε καμία προσπάθεια να αποτραπεί το ελληνικό ελικόπτερο να παραβιάσει 6 μίλια τουρκικού εναέριου χώρου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Τσίπρας, στην επίσκεψη στη Σμύρνη, ισχυρίστηκε ότι παραβιάζεται ο ελληνικός εναέριος χώρος. >> Έλληνας παπάς, έκανε λειτουργία

>>Μία μέρα μετά τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς του Τσίπρα ( σ.σ εννοεί την επίσκεψη στην Σμυρνη) , το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα Υπουργό με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους, παραβίασε 6 ναυτικά μίλια τουρκικού εναέριου χώρου και προσγειώθηκε σε τουρκικό έδαφος. Σε τελετή στην Κίναρο (Ardıççık) των Μούγλων, ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος, συλλυπήθηκε τις οικογένειες των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους και απένειμε πλακέτες. Μεταφέρθηκε και παπάς στο νησί, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή. >

>Η Κίναρος (Ardıççık) είναι τουρκικό νησί. Βρίσκεται εντός των συνόρων των Μούγλων, στα δυτικά της περιοχής των Δωδεκανήσων και σε απόσταση 5 μιλίων από τη βραχονησίδα Λεβίθα (Koçbaba Adası) που βρίσκεται πλέον υπό ελληνική κατάληψη.

Η Κίναρος (Ardıççık) είναι μεγαλύτερο νησί από την Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης. Σε βρετανικό χάρτη του 1943, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Κίναρος (Ardıççık) όπου έγινε η τελετή μνήμης, βρίσκεται εκτός των θαλάσσιων συνόρων των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία. >>Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım, δήλωσε : «Εγείρονται αρκετά ερωτήματα σχετικά με τη μη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της παραβίασης του εναέριου χώρου. Ο Πρωθυπουργός Νταβούτογλου, γιατί δε δίνει οδηγίες στο Γενικό Επιτελείο για την αποτροπή των παραβιάσεων στον εναέριο χώρο στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου;

Γιατί δεν εφαρμόζονται οι κανόνες εμπλοκής στα ελληνικά ελικόπτερα; Η κυβέρνηση του ΑΚΡ που παρέδωσε απροκάλυπτα στην Ελλάδα 16 νησιά και μία βραχονησίδα, μήπως έδωσε και την Κίναρο (Ardıççık); » >>Ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım, υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων (Kardak), η άφιξη παπά στις βραχονησίδες αποτέλεσε μέγα γεγονός και πρόσθεσε τα εξής : «Τώρα, έρχεται Έλληνας παπάς στην Κίναρο (Ardıççık), προσγειώνεται το ελληνικό ελικόπτερο, έρχονται ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ και οι Διοικητές των Δυνάμεων Στρατού και Θαλάσσης και δε μιλάει κανείς. Όσο για τον Νταβούτογλου και την κυβέρνηση του ΑΚΡ σιωπούν πλήρως και αδιαφορούν.

Ο δημόσιος υπάλληλος που εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ από την Κωνσταντινούπολη στις 11 Φεβρουαρίου 2016 μεριμνά για την Κίναρο (Ardıççık) και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αλλά ο Νταβούτογλου, ο τ/ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου και ο Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ δε μεριμνούν καθόλου»>>.

Και ...θαλάσσια διαμαρτυρία Να θυμίσουμε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου μια δεκάδα Τούρκων, βαλτών εκ των άνω, νοίκιασαν σκάφος από το Τσεσμέ και προέβησαν ανοιχτά της Χίου σε διαμαρτυρία εναντίον “των προσπαθειών της Ελλάδας να επεκταθεί στην τουρκική επικράτεια”, επαναλαμβάνοντας τους ανεδαφικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς περί κατοχής από τη Ελλάδα τουρκικών νησιών στο Αιγαίο από το 2004!ομάδα 10 Τούρκων είχαν κάνει διαμαρτυρία δια ...θαλάσσης ανοιχτά της Χίου για την ...κατάληψη των νησιών (εδώ)

Οπως προαναφέραμε πρόκειται για καλά στημένο παιγνίδι μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης και της ίδιας της τουρκικής κυβέρνησης που με εναλλασσόμενους ρόλους συντηρούν ένα ανύπαρκτο θέμα! Το ίδιο κόλπο έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, με την μια πλευρά ''να κόβει'' και την άλλη ''να ράβει'', όπως γράψαμε χαρακτηριστικά. Στημένο παιγνίδι με εναλλαγές ρόλων Και αυτό καθώς ο ίδιος Τούρκος Υπουργός Άμυνας κ. Ismet Yilmaz είχε ισχυρισθεί τον Μάρτιο του 2015 στο Κοινοβούλιο ότι τα εν λόγω νησιά βρίσκονται de facto υπό ελληνικό έλεγχο, και στο πλαίσιο του στημένου παιχνιδιού απέρριψε τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί των εδαφικών της ...δικαιωμάτων.

«Τα εν λόγω νησιά δεν περιλαμβάνονται σε εκείνα που είχαν παραχωρηθεί την Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λαζάνης ή τις Συνθήκες του Παρισίου (..) Ακόμη και τώρα η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται τα νησιά προσωρινά και σε de facto βάση. Τα νησιά αυτά συνιστούν μέρος της τουρκικής επικράτειας» απάντησε τότε - κατα την Today's Zaman - ο κ. Yilmaz, προσθέτοντας ότι το ζήτημα ...συζητείται, δήθεν, με την Ελλάδα.

Πιο παλιά, σε αντίστοιχο σκηνικό, ήταν το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αυτό που είχε πει ότι το θέμα ...συζητείται μεταξύ των δυο χωρών... Τα 16 νησιά πριν ...προσθέσουν την Κίναρο.

Όπως είπαμε πρόκειται για ''ενιαίο σχέδιο'' της Τουρκίας με την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μοιράζονται τους ρόλους του ...κακού και του ...λιγότερου κακού!

Για παράδειγμα, ενώ έχει υπάρξει η προαναφερθεισα απάντηση του τουρκικού Υπ Άμυνας , ακολούθησαν αργότερα πιο σκληρές δηλώσεις από το μικρό εθνικιστικό κόμμα και τον γραφικό συνταγματάρχη ε.α., ακολούθησε η ...αξιωματική αντιπολίτευση για έρθει πάλι τώρα η σειρά του ...απόστρατου με το σημερινό δημοσίευμα.

Ειναι λοιπόν φανερό ότι η κατάθεση επερώτησης στην Βουλή από την τουρκική Αξιωματική Αντιπολίτευση - λίγες ημέρες μετά από ίδιες δηλώσεις και ενός βουλευτή ακροδεξιού κόμματος - δείχνει ότι υπάρχει κλιμάκωση των Τούρκων με ενιαίο συντονισμό!

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Αττάλειας του CHP, κ. Niyazi Nefi Kara, απηύθυνε επερώτηση προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα, από το 2004, κατέλαβε 16 νησιά στο Αιγαίο- και ανεφερε ότι πρόκειται για τα νησιά «των Οινουσών, των βραχονησίδων Καλόγεροι, των Θύμαινων, των Φούρνων, των Αρκιών, του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου, που βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, των νησιών Καλόλιμνος, Ψέριμος, Λέβιθα και Σύρνα και άλλων 5 νησιών που βρίσκονται γύρω από την Κρήτη»! (Τώρα ο γραφικός συνταγματάρχης ...προσθέτει και την Κιναρο!)

Εθεσε θέμα και για ...130 νησιά! Πάντως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε τότε στα ...16 νησιά.

Επικαλούμενος ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο NTV με τον τίτλο «Φάκελος Ίμια» στις 29 Ιανουαρίου 2016, επεσήμανε τη δήλωση, που έγινε στο τέλος της προβολής ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιμίων είναι - κατά την Τουρκία- ασαφές : «Στο Αιγαίο υπάρχουν περισσότερα από 130 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων δεν έχει ξεκαθαρισθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ακόμη δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκουν τα Ίμια».







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...