ΡΟΥΚΕΤΑ ΕΕ: Ποιον Απρίλιο; Θα πάμε Ιούλιο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης !

«Φωτιές» ανάβει Ευρωπαίος αξιωματούχος στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το Κουαρτέτο.

Καθώς την ώρα που η Αθήνα επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας για έγκαιρη επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ο αξιωματούχος εκτιμά ότι θα φτάσουμε ως τον Ιούλιο, δηλαδή πριν από τις κρίσιμες πληρωμές προς την ΕΚΤ!

«Συνεχίζουμε να λέμε ότι είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Απρίλιο, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ, πολύ μικρές. Βλέπω να ολοκληρώνεται ως τον Ιούλιο» δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ΜΝΙ υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο εν λόγω αξιωματούχος, βασίζει το συλλογισμό του στο ότι ενώ το ΔΝΤ θεωρεί αναγκαίο όρο της συμφωνίας μια γενναία μείωση του Χρέους, οι Ευρωπαίοι και ειδικά το Βερολίνο προσανατολίζονται σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, με δεδομένο ότι τα χαμηλά επιτόκια και η περίοδος χάριτος (που λήγει το 2022) κρατάνε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τις δαπάνες εξυπηρέτησης του Χρέους.

Σύμφωνα με δηλώσεις άλλων αξιωματούχων στο ΜΝΙ, αυτό που σκέφτονται οι Ευρωπαίοι είναι το πολύ μια αναμόρφωση του προφίλ πληρωμών ήτοι ένα πλαφόν δαπανών στο 15% του ΑΕΠ, μέσω της επιμήκυνσης της λήξης κάποιων δανείων, ενδεχομένως μέσω και κάποιας παρέμβασης στα επιτόκια.

Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι για να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του Χρέους, θα πρέπει να «κλειδώσουν» τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα, έτσι ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές επιβαρύνσεις όταν θα ξεκινήσει ο ανοδικός κύκλος, όπως επίσης ότι η επιμήκυνση θα πρέπει να είναι σε βάθος 50 ή ακόμα και 70 ετών, όπως άλλωστε υποδεικνύει και το ΔΝΤ.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...