ΠΟΙΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ»; ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑ…ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ! Για ποιο σκοπό «τα βρήκαν» Πεντάγωνο και Κρεμλίνο ! Η αγοραπωλησία που τους ένωσε !

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα χρειασθεί εντός της επομένης 6ετίας να προμηθευθεί ακόμη κι έως 18 ρωσικής κατασκευής προωθητικές μηχανές RD-180 για τους πυραύλους που μεταφέρουν αμερικανικούς δορυφόρους στο διάστημα, δήλωσε σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ο υφυπουργός Αμύνης, Ρόμπερτ Γουόρκ.


Το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει την χρήση ρωσικών μηχανών RD-180 για στρατιωτικούς σκοπούς έως το 2019, ως αντίποινα για την προσάρτηση της ουκρανικής περιοχής της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2104.

Ο Γουορκ δήλωσε ότι θα πρέπει να εξασφαλισθεί πως θα υπάρχουν τουλάχιστον «δύο διαθέσιμα κι αξιόπιστα μέσα στο διάστημα» κι εξήγησε πως οι ρωσικές μηχανές θα χρειασθούν μόνον κατά την μεταβατική (όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος) περίοδο για την ανάπτυξη εγχώριων τέτοιων μηχανών.

«Δεν βλέπουμε πως θα μπορέσουμε να διαθέτουμε μία νέα μηχανή σε λιγότερο από έξι χρόνια», δήλωσε. «Συνεπώς, για τούτη τη μεταβατική περίοδο, πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε τις διαστημικές μηχανές RD-180. Όχι όμως περισσότερες από 18, αυτή είναι ξέρετε η θέση μας».

Μολαταύτα, ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζον Μακέιν, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων του Σώματος, ασκεί πιέσεις για να τερματισθεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από τις ρωσικές μηχανές, που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της Ενωμένης Συμμαχίας Εκτοξεύσεων (United Launch Alliance) για την εκτόξευση των πυραύλων Atlas 5.

Ο Μακέιν τόνισε πως δύο Ρώσοι που έχουν προγραφεί από τις ΗΠΑ μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας Roscosmos, που συνεργάζεται για την κατασκευή των RD-180.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...